babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος, ανδρική υπογονιμότητα, αιτίες υπογονιμότητας, ανδρική στειρότητα - Τι μπορεί να επηρεάσει την ανδρική υπογονιμότητα;

Τι μπορεί να επηρεάσει την ανδρική υπογονιμότητα;

Φήμες, μύθοι και αλήθειες

Εσείς ακόμα προσπαθείτε; Checklist για να μείνετε έγκυος
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Από το ποδήλατο μέχρι τα στενά σλιπάκια υπάρχουν πολλοί μύθοι και φήμες που κυκλοφορούν γύρω από την ανδρική υπογονιμότητα. Οπότε είναι πιθανό να βρείτε τους παρακάτω λόγους σοκαριστικούς! Εμείς πάντως τους βρήκαμε..

Το ποδήλατο δεν είναι κακό για "κάτω"

Πιθανότατα να έχετε ακούσει τις φήμες ότι τα ποδήλατα μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στις πιο κάτω περιοχές αλλά δεν υπάρχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό τον ισχυρισμό. Μια μικρή μελέτη στην Αυστρία βρήκε πως οι άντρες ποδηλάτες του βουνού έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν στειρότητα από τραυματισμό του οσχέου που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε ανώμαλο έδαφος. Ωστόσο η μελέτη εξέτασε μόνο τους άνδρες που καταγράφουν τουλάχιστον 3000μίλια το χρόνο (αυτό σημαίνει πάνω από δύο ώρες ημερησίως για έξι μέρες την εβδομάδα), η οποία είναι πολύ ακραία. Δεν υπάρχουν ισχυρά δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η ποδηλασία είναι κακή για τη γονιμότητα. Έτσι ακόμα κι αν ο σύντροφός σας είναι o Lance Armstrong της ορεινής ποδηλασίας, δεν χρειάζεται να του απαγορεύσετε τα ποδήλατα. Στην πραγματικότητα, η ποδηλασία είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης, για να παραμείνετε υγιείς..κάτι που θεωρείται το κλειδί για τη γονιμότητα.

Οι σάουνες και τα τζακούζι είναι πρόβλημα
Αν και πολλοί άνδρες θα ήθελαν μετά την γυμναστική τους να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο ή να κάνουν μια σάουνα, εάν προσπαθείτε για μωρό ζητήστε από το σύντροφό σας να τα παρακάμψει και τα δύο. Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες σε σάουνες και τζακούζι μπορεί να "θερμάνει" πολύ τα πράγματα εκεί κάτω, και αν η θερμοκρασία των όρχεων παίρνει πού υψηλές τιμές τότε είναι πιθανό να σκοτώσει το σπέρμα και αν παρέμβει στην παραγωγή σπερματοζωαρίων, με αποτέλεσμα το χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων με χαμηλή κινητικότητα! Η ζημιά δεν είναι μόνιμη, εάν όμως ο σύντροφός σας αποφύγει για τον καιρό που προσπαθείτε τα "καυτά" τότε είναι πιθανό το συντομότερο να κρατάτε στα χέρια σας ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Τα μποξεράκια είναι καλύτερα;
Ποιά είναι η απάντηση στο debate μεταξύ μπόξερ και σλιπ: Λοιπόν, εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, πραγματικά δεν έχει καμία σημασία. Οι ειδικοί λένε πως σημασία έχει ο άντρας να νιώθει άνετα με ότι κι αν φοράει. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά συμπεράσματα που να υποστηρίζουν πως τα στενά εσώρουχα ή παντελόνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά με τον να πιέζουν τα γεννητικά όργανα ενός άντρα ή με τον να αυξάνουν τη θερμοκρασία στα συγκεκριμένα μέρη.

Τα laptops μπορεί να κάψουν κάτι παραπάνω από τα πόδια σας

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη θερμοκρασία ώστε να κάψουν τα πόδια σας, τότε οι άντρες καλό θα ήταν να τα κρατήσουν μακριά από τα "πετράδια του στέμματος". Υπάρχουν αποδείξεις, όπως ακριβώς και με τις σάουνες και τα τζακούζι, ότι η θερμότητα από ένα laptop μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του οσχέου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή του σπέρματος. Παρόλο που δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί πως τα laptop επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα, Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε καλό θα ήταν να αφήστε το laptop σας στο τραπέζι ή στο γραφείο για παν ενδεχόμενο.

Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές
Τον τελευταίο καιρό τα κινητά τηλέφωνα έχουν αποκτήσει μια κακή φήμη, καθώς ορισμένοι ειδικοί τα έχουν συνδέσει με μια σειρά από προβλήματα συμπεριλαμβανομένων των όγκων του εγκεφάλου, τον καρκίνο και της στειρότητας. Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν γνωρίζουμε τι μπορεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με τη μορφή ραδιοκυμάτων που εκπέμπουν τα κινητά να προκαλέσει στο σώμα μας. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει πως η ακτινοβολία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ελεύθερων ριζών σε δείγματα σπέρματος, πιθανότατα μειώνοντας την ποιότητά του. Παρόλο που δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο και χρειάζονται εκτενέστερες έρευνες οι ειδικοί προτείνουν οι άντρες να μη τα βάζουν στις τσέπες τους, ούτε να τα κρεμάνε στις ζώνες τους! Μήπως να αρχίσουν να σκέφτονται τις αντρικές τσάντες;

Η ηλικία είναι παράγοντας
Ενώ οι γυναίκες δέχονται συνεχώς προειδοποιήσεις για τη δυσκολία της σύλληψης καθώς γερνάνε, φαίνεται πως παρόλο που οι άντρες μπορούν να τεκνοποιήσουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες, η ανδρική γονιμότητα μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η παραγωγή του σπέρματος μειώνεται από τα 40 και μετά και σίγουρα ακόμα περισσότερο μετά τα 50. Βέβαια αντίθετα από τις γυναίκες που περνούν στην εμμηνόπαυση, οι άντρες μπορούν να τεκνοποιήσουν πολύ μετά από αυτές τις ηλικίες.

Το στρες παίζει σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα
Αν και δεν εκπλήσσει το γεγονός πως το στρες και ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει το άγχος τόσο στον άντρα όσο και στη γυναίκα όσο αφορά τη γονιμότητα. Για τους άντρες, το άγχος μπορεί αν οδηγήσει σε ανικανότητα, στυτική δυσλειτουργία, ακόμη και αν κλείσει την άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-όρχεων (αποτελεί ένα όρο για μια ομάδα αδένων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη ρύθμιση του αναπαραγωγικού συστήματος). Ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει κανείς το άγχος, είναι σημαντικό και για τους δυο σας να εργαστείτε για τη διαχείριση του στρες, ειδικά εάν θεωρείτε το γεγονός πως "πρέπει αν μείνω έγκυος" ιδιαίτερα αγχωτικό. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε παρέα αγχολυτικές δραστηριότητες ώστε να νιώσετε ακόμα καλύτερα και οι δύο, όπως περιπάτους, γυμναστική ή ακόμα και διαλογισμό.

Συνεχής αύξηση του βάρους δεν θα βοηθήσει να επεκτείνετε την οικογένειά σας

Και οι δύο θα πρέπει να προσέχετε τι βάρος σας εάν το να ξεκινήσετε μια καινούρια οικογένεια είναι στα άμεσα σχέδιά σας. Έτσι λοιπόν εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε την κατάστασή σας ώστε να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια εγκυμοσύνη, τότε παροτρύνεται τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο. Το να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής σίγουρα θα αυξήσει τις πιθανότητές σας για να συλλάβετε. Επιπλέον, η παχυσαρκία στους άντρες είναι άμεσα συνδεδεμένη με μείωση του σπέρματος τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, και το υπερβολικό βάρος σχετίζεται με την παραμόρφωση του σπέρματος τα οποίο παρεμβαίνει στην ικανότητα του σπέρματος να φτάσει και αν διαπεράσει το ωάριό σας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Λάβετε Θέσεις"
Λάβετε Θέσεις  Τι είναι η ωορρηξία;
Μόλις γεννήθηκα  Η ποντικίτσα και το σκοτάδι
1o Τρίμηνο  Sex και εγκυμοσύνη
2ο Τρίμηνο  Και το όνομα αυτού/ής..