babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος - Τι είναι η ωορρηξία;

Τι είναι η ωορρηξία;

Επιστροφή στα θρανία..

Checklist για να μείνετε έγκυος Προετοιμαστείτε σωστά πριν τη σύλληψη
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Πολλές γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν δίδυμα γιατί θεωρούν πως με μία εγκυμοσύνη "ξεμπερδεύουν". Άλλες απλά ενθουσιάζονται στην ιδέα πως θα έχουν δύο μωράκια. Ποιοί όμως είναι εκείνοι οι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες μιας διπλής κύησης;

Οικογενειακό ιστορικό
Έρευνες έχουν αποδείξει πως άτομα τα οποία είναι τα ίδια δίδυμα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν δίδυμα παιδιά. Ψάξτε στο ιστορικό της οικογένειάς σας να ανακαλύψετε εάν υπάρχουν δίδυμα παιδιά. Εάν μάλιστα οι συγγενείς είναι από την πλευρά της μητέρας τότε οι πιθανότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Σε περίπτωση οικογενειακού ιστορικού διδύμων είναι πιο πιθανό τα δίδυμα που θα κάνετε να είναι ετεροζυγωτικά και όχι μονοζυγωτικά.


Εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία
Μελέτες έχουν δείξει πως γυναίκες που μένουν έγκυες σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν δίδυμα. Αυτό συμβαίνει καθώς οι ωορρηξίες αυξάνονται και κατά τη διάρκειά τους απελευθερώνονται παραπάνω από ένα ωάρια.


Θεραπεία γονιμότητας
Οι θεραπείες και τα φάρμακα γονιμότητας χορηγούνται σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά φυσιολογικά. Διαδικασίες όπως είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση, αυξάνουν πολύ τις πιθανότητες της διπλής κύησης.


Τύχη
Ο παράγοντας τύχη ίσως είναι και ο μόνος που μπορεί να καθορίσει εάν θα αποκτήσετε δίδυμα. Σίγουρα και οι παραπάνω παράγοντες παίζουν το ρόλο τους αλλά κατά βάση η τύχη είναι αυτή που μπορεί να σας χαρίσει δύο αγγελούδια με μία μόνο προσπάθεια!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Λάβετε Θέσεις"
Έτοιμοι?  Ο συγχρονισμός είναι το παν!
Το μωράκι σας  Η γιαγιά μας η καλή!
Το νεογέννητο σας  Θηλασμός και Διατροφή
3ο Τρίμηνο  Η ώρα του τοκετού