babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος - Είστε γόνιμη;

Είστε γόνιμη;

Πως μπορείτε να είστε σίγουρη πως το σώμα σας είναι έτοιμο για να δεχθεί μια εγκυμοσύνη?

Tips για να εντοπίσετε σωστά την αλλαγή στη θερμοκρασία σας
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Η ώρα έχει έρθει! Είστε έτοιμη να αποκτήσετε ένα μωρό. Αλλά πως μπορείτε να είστε σίγουρη πως το σώμα σας είναι έτοιμο για να δεχθεί μια εγκυμοσύνη. Παρακάτω θα βρείτε μερικά απλά σημάδια και συμβουλες τα οποία μπορεί να σημαίνουν πως όντως είστε έτοιμη για μια εγκυμοσύνη.
 
Όλα μυρίζουν άσχημα
Όταν βγάζετε έξω τα σκουπίδια σας δημιουργεί αηδία και η μυρωδιά σας κάνει να θέλετε να κάνετε εμετό; Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, η ανεπτυγμένη αίσθηση της οσμής είναι πιθανό σύμπτωμα πως έχετε ωορρηξία. Δεν είναι απαραίτητο να σας υπενθυμίσουμε πως «ωορρηξία =η καλύτερη χρονική στιγμή για να μείνετε έγκυος»!

Συνεχώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη
Τον τελευταίο καιρό σας αρέσει όλο  και περισσότερο ο εαυτός σας; Όλη αυτή η ιστορία με τη βιολογία-ωορρηξία είναι πραγματικά πολύ ύπουλη. Όταν έχετε ωορρηξία, αισθάνεστε αρκετά πιο sexy και ο σύντροφός σας έλκεται περισσότερο από εσάς. Κάποια σημάδια της ωορρηξίας είναι τα χείλη σας φαίνονται πιο σαρκώδη, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται περισσότερο και το δέρμα σας είναι πιο απαλό.

Τρώτε όλα σας τα λαχανικά
Δεν χρειάζεται να σας πούμε πως το σώμα σας θα πρέπει να στην καλύτερη δυνατή φόρμα για να μπορέσετε να συλλάβετε πιο εύκολα. Γνωρίζατε όμως πως τα λαχανικά και τα φρούτα μπορούν να τονώσουν τη γονιμότητά σας; Έτσι λοιπόν αν έχετε ξεκινήσει να τρώτε όλη σας τη σαλάτα, συγχαρητήρια… μόλις ενισχύσατε τη γονιμότητά σας.

Το βάρος σας είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια του υγιούς
Το να είστε υπέρβαρη ή λιποβαρής μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές σας να συλλάβετε παιδί. Στην πραγματικότητα, αν είσαστε πολύ αδύνατες μπορεί να είναι μέχρι και τέσσερεις φορές πιο δύσκολο να μείνετε έγκυος. Κι αν είστε υπέρβαρη, είναι πιθανό να έχετε προβλήματα με την έμμηνο ρύση, λόγω της αντίστασης που έχει ο οργανισμός σας στην ινσουλίνη. Εάν είστε λιποβαρής, τότε μπορείτε να τρώτε περισσότερα snacks, να γυμνάζεστε για να τονώσετε τη μυϊκή σας δύναμη και να πίνετε πολλούς χυμούς και γάλα. Αν πάλι είστε υπέρβαρη, διαλέξτε μια ρεαλιστική δίαιτα με αρκετά θρεπτικά συστατικά και βεβαιωθείτε πως γυμνάζεστε και πίνετε πολύ νερό. Φυσικά προτού ξεκινήσετε μία δίαιτα, είτε για να χάσετε είτε για να κερδίσετε βάρος, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αποφεύγετε τον καφέ και το κρασί
Η επίδραση της καφεΐνης στην γονιμότητα ακόμα συζητείται έντονα, αλλά καλό είναι να περιορίσετε την κατανάλωση της στα 300mg την ημέρα, όσο αντιστοιχεί δηλαδή σε δύο μικρά φλιτζάνια καφέ και ένα αναψυκτικό. Η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες συνδέεται άμεσα με περιπτώσεις απώλειας έμμηνου ρύσης, οιστρογόνων αλλά και αλλοιωμένα επίπεδα προγεστερόνης. Τώρα, όσο αφορά το αλκοόλ, μπορείτε να απολαμβάνετε ένα κοκτέιλ αραιά και που, αλλά προσέξτε πόσο καταναλώνετε μέσα σε μία εβδομάδα.

Δεν καπνίζετε
Μελέτες έχουν δείξει πως το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει το αναπαραγωγικό σας σύστημα. Επίσης αυξάνει τις πιθανότητες για αποβολή ή για παλίνδρομη κύηση. Τι καλύτερος λόγος λοιπόν να κόψετε αυτή την άσχημη συνήθεια από το να προσπαθείτε να κάνετε παιδί!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Έτοιμοι?"