babytales.gr on Facebook
γάμος : τοκετός, ωδίνες τοκετού, πραγαμτικός τοκετός, ψεύτικος τοκετός, ωδίνες της μήτρας, αιματηρή βλέννα, σπάσιμο των νερών - Η ώρα του τοκετού

Η ώρα του τοκετού

Τα σημάδια μεταξύ πραγματικού & ψεύτικου συναγερμού

Η τσάντα για το μαιευτήριο Απαθανατίστε την εγκυμοσύνη σας
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Αναρωτιέστε ποιές είναι οι πρώτες ενδείξεις ότι έχει φτάσει η ώρα του τοκετού, και πως είναι δυνατόν να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ πραγματικού και ψευδούς συναγερμού; Το BabyTales έχει τις απαντήσεις που χρειάζεστε! Απλά συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Η στιγμή του τοκετού είναι κάτι το οποίο έχετε στο μυαλό σας από την πρώτη στιγμή που μείνατε έγκυος! Είναι η στιγμή για την οποία ανησυχείτε και ανυπομονείτε όλους τους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης. Δεν είναι λοιπόν περίεργο να έχετε το νου σας προς το τέλος της εγκυμοσύνης για τα πρώιμα σημάδια του τοκετού. Δεν είστε σίγουρη όμως πότε θα πρέπει να αρπάξετε την τσάντα σας για το νοσοκομείο ή απλά να αγνοήσετε τα σημάδια καθώς πρόκειται για ψευδή συναγερμό; Για να είστε απόλυτα σίγουρη αναζητήστε τα παρακάτω σημάδια που προμηνύουν ένα επικείμενο τοκετό.

Η αιματηρή βλέννα
Ένα πρώτο σημάδι είναι η εμφάνιση βλέννας που περιέχει και ίχνη αίματος. Πρόκειται για ένα βλεννώδες κάλυμμα που φράζει σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το στόμιο του τραχήλου σαν πώμα για να προστατεύσει τη μήτρα και το έμβρυο από μόλυνση. Με την έναρξη της διαστολής του τραχήλου ,αφού ο τράχηλος θα αρχίσει να ανοίγει και να διαστέλλεται η παχύρρευστη βλέννα ξεκολλά.

Η ρήξη του θηλακίου (ή αλλιώς σπάσιμο των νερών)
Το θυλάκιο είναι τα υγρά του αμνιακού σάκου που βρίσκονται μεταξύ της κεφαλής του εμβρύου και του τραχηλικού στομίου. Το θυλάκιο πιέζει το τραχηλικό στόμιο απαλά και το βοηθάει να ανοίξει γλυκά και ομοιόμορφα και όχι σκληρά και οδυνηρά. Επίσης το θυλάκιο προστατεύει το έμβρυο από τον κίνδυνο της μόλυνσης. Η ρήξη μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ακόμη και στον ύπνο και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο άλλο σύμπτωμα. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που έχουν μπερδέψει το σπάσιμο των νερών με την ούρηση! Αυτό συμβαίνει γιατί στο τέλος της εγκυμοσύνης το κεφάλι του μωρού πιέζει την ουροδόχο κύστη της γυναίκας με αποτέλεσμα να αισθάνεται μία σχετική ακράτεια ούρων. Δεν είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσουν. Ενώ το αμνιακό υγρό τρέχει ασταμάτητα, τα ούρα κάποια στιγμή σταματούν.

Οι ωδίνες της μήτρας

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός πραγματικού τοκετού είναι οι ωδίνες της μήτρας που γίνονται ρυθμικές με αυξανόμενη ένταση και διάρκεια, που εμφανίζονται σε σταθερά χρονικά διαστήματα τα οποία γίνονται όλο και μικρότερα ενώ η ένταση που έχουν οι ωδίνες όλο και αυξάνονται. Η γυναίκα αισθάνεται τον πόνο αρχικά στο πίσω μέρος του σώματος δηλαδή στη μέση και τείνει να μεταφέρεται προς τα εμπρός δηλαδή στη κοιλιά της. Όταν οι ωδίνες αυτές φτάσουν στο σημείο να έρχονται κάθε 10 λεπτά για αρκετή ώρα τότε ενημερώσετε το γιατρό σας ή τη μαία σας. Κατά τη διάρκεια ενός ψευδή τοκετού οι ωδίνες αυτές σταματούν μόλις η έγκυος αλλάξει στάση στο σώμα της ή στη θέση που κάθεται.