babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος, αισθήσεις μωρών, μέσα στη μήτρα, ανάπτυξη μωρού μέσα στη μήτρα, αναλογίες φρούτων και μωρού - Το μέγεθος του μωρού σας εβδομάδα παρά εβδομάδα

Το μέγεθος του μωρού σας εβδομάδα παρά εβδομάδα

Με τι μοιάζει το μωράκι σας?

Συμπτώματα εγκυμοσύνης που θα λατρέψετε Η ανάπτυξη του μωρού μέσα στην κοιλιά
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  


Εβδομάδες 3η & 4η
Την 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης, το μωρό σας, γνωστό σε αυτή την ηλικία ως βλαστοκύστη, είναι πρακτικά μικροσκοπικό, μια μπαλίτσα από κύτταρα. Είναι πολύ απασχολημένο με το να βολευτεί στο καινούριο του "σπίτι" (την μήτρα σας) και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την κρίσιμη ανάπτυξή του μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες. Αυτή την περίοδο έχει το μέγεθος ενός σπόρου παπαρούνας.
paparouna
Εβδομάδα 5η
Το έμβρυό σας την 5η εβδομάδα είναι μετρήσιμο, παρόλο που είναι μικρούλι και μόλις 0,33εκ. Τώρα ετοιμάζεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα έχει σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος. Το μέγεθος του μωρού σας είναι όσο ένα κουκούτσι μήλου.
 milo
Εβδομάδα 6η 
Το μέσο έμβρυο κατά την 6η εβδομάδα είναι περίπου 0,64εκ.και θα διαπλαστεί σε μέγεθος μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το μέγεθος του μωρού σας είναι τώρα σαν ένα μπιζέλι αρακά.
arakas
Εβδομάδα 7η Αυτή την εβδομάδα το μωρό σας έχει το μέγεθος ενός βατόμουρου. Δεν μπορεί ακόμα φυσικά να κάνει πολλά παρά να συνεχίζει να μεγαλώνει. Είναι ήδη διπλάσιο σε μέγεθος από την προηγούμενη εβδομάδα και είναι 1,3εκ.
vatomouro
Εβδομάδα 8η Τώρα το έμβρυο ζυγίζει κιόλας! Μόνο 1,1γρ. αλλά ζυγίζει! Το μέγεθός του είναι 1,6εκ. και μοιάζει με ένα μύρτιλο. Από εδώ και πέρα μεγαλώνει 1 χιλιοστό κάθε μέρα.
 myrtilo
Εβδομάδα 9η 
Το έμβρυο μεγαλώνει ασταμάτητα και συνεχώς. Στην 9η εβδομάδα κύησης ζυγίζει περίπου 2γρ. και το μέγεθός του είναι γύρω στα 2,3εκ. Το έμβρυο σε αυτή την ηλικία μοιάζει με μια πράσινη ελιά.
prasini_elia
Εβδομάδα 10η 
Αυτή την εβδομάδα το έμβρυο είναι γύρω στα 3εκ και ζυγίζει 4 ολόκληρα γραμμάρια. Το μήκος του σχεδόν θα διπλασιαστεί μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες. Τώρα έχει το μέγεθος ενός ξηρού δαμάσκηνου.
kshro_damaskino
Εβδομάδα 11η 
Το έμβρυό σας πια σε αυτή την εβδομάδα έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Το μήκος του έχει φτάσει τα 4εκ και ζυγίζει περίπου 7 γραμμάρια. το μέγεθός του μοιάζει με αυτό ενός lime.
 lime
Εβδομάδα 12η 
Ένα έμβρυο την 12η εβδομάδα έχει μέσο μήκος 5,3εκ. και μέσο βάρος γύρω στα 14γρ. Είναι η εβδομάδα που έχει αποκτήσει σχεδόν όλα τα μέρη του (χεράκια, ποδαράκια, δάχτυλα κτλ) και το μόνο που απομένει είναι να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Το μέγεθός του είναι ίδιο με μιας βανίλιας.
 vanilia
Εβδομάδα 13η
Το μωράκι σας τώρα έχει μήκος 7,3εκ. και ζυγίζει 23γρ. Το κεφαλάκι του είναι το 1/3 του σώματός του και το συνολικό του μέγεθος μοιάζει με ένα μικρό ροδάκινο!
 rodakino
Εβδομάδα 14η 
Την 14η εβδομάδα , το μωρό σας έχει μήκος 8,7εκ και ζυγίζει 42,5γρ. Το βάρος του σχεδόν διπλασιάστηκε από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζει να μεγαλώνει. Το μέγεθός του μοιάζει με ένα λεμόνι.
 lemoni
Εβδομάδα 15η 
Την 15η εβδομάδα ένα μέσο μωρό ζυγίζει 71γρ. και έχει μήκος 10,16εκ. Σε αυτή την εβδομάδα οι αναλογίες του γίνονται ολοένα και πιο φυσιολογικές, μιας και τα ποδαράκια του τώρα είναι μακρύτερα από τα χεράκια του. Φανταστείτε το μέγεθός του σαν αυτό ενός πορτοκαλιού.
portokali
Εβδομάδα 16η
Τώρα το μωρό σας έχει μήκος 11,6εκ. και ζυγίζει περίπου 100γρ. Είναι πλέον αρκετά μεγάλο και ο γιατρός σας πιθανόν να καταφέρει να ακούσει και τον χτύπο της καρδούλας του. Το μέγεθός του έχει φτάσει να μοιάζει με ένα αβοκάντο.
 avocado
Εβδομάδα 17η Το μωράκι συνεχίζει ασταμάτητα την ανάπτυξή του με γοργούς ρυθμούς. Την 17η εβδομάδα έχει μήκος 13εκ. και βάρος 167γρ. Το μέγεθός του είναι σαν ένα κρεμμύδι. Οι ελαστικοί του χόνδροι γίνονται τώρα κόκκαλα και σχηματίζεται ακόμα καλύτερα.
kremmydi
Εβδομάδα 18η 
Σε αυτή την εβδομάδα της κύησης το μωράκι σας έχει μήκος 14,2εκ. και το βάρος του είναι γύρω στα 189γρ. Από εδώ και πέρα θα μεγαλώνει ακόμα γρηγορότερα γι'αυτό και θα πεινάτε περισσότερο. Το μέγεθος του μωρού σας είναι σαν αυτό μιας γλυκοπατάτας.
glykopatata
Εβδομάδα 19η 
Σε αυτή την εβδομάδα το μωρό σας αρχίζει να αναπτύσσει τις 5 αισθήσεις του. Το μήκος του είναι γύρω στα 15,24εκ. και το βάρος του γύρω στα 240 γρ. Το μέγεθός του είναι σχεδόν ίδιο με αυτό ενός μάνγκο.
mango
Εβδομάδα 20η
Το μωρό σας σε αυτή την εβδομάδα κύησης ζυγίζει 289γρ. Το μήκος του έχει φτάσει πλέον τα 16,51εκ. αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του. Τώρα βρίσκεστε ήδη στη μέση της κύησης. Το μέγεθος του μωρού σας μοιάζει με μιας μπανάνας.
banana
Εβδομάδα 21η
Με μήκος 26,67εκ και βάρος 360γρ. το μωράκι σας είναι πλέον αρκετά μεγάλο πλέον που είναι πολύ πιθανό να το νιώσετε να κουνιέται μέσα στην κοιλιά σας. Στην 21η εβδομάδα κύησης το μέγεθος του μωρού σας είναι σαν ενός ροδιού.
rodi
Εβδομάδα 22η
Κατά τη διάρκεια του 5ου μήνα το μωρό σας έχει μήκος κατά μέσο όρο από 26,67εκ. έως 27,94εκ. ενώ το βάρος του κυμαίνεται από 360γρ. έως 566γρ. Αυτή την εβδομάδα πάντως το μέγεθος του μωρού σας μοιάζει με αυτό μιας παπάγιας.
 papaya
Εβδομάδα 23η
Η ανάπτυξη του μωρού σας κατά τον πέμπτο μήνα θα είναι σταθερή. Τώρα πλέον αυτό το μήνα δεν θα μεγαλώσει παραπάνω από 27,94εκ. Το προσωπάκι του είναι πλήρως σχηματισμένο και μπορεί και ακούει τη φωνή σας. Το μέγεθός του μοιάζει με αυτό ενός γκρέϊπφρουτ.
grapefruit
Εβδομάδα 24η 
Το μωράκι σας εβδομάδα με την εβδομάδα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο να γίνει έτοιμο να επιβιώσει στον έξω κόσμο! Το χρωματάκι του είναι τώρα όλο και πιο ροζ. Το μέγεθός του μοιάζει με ένα μικρό πεπονάκι. Το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 26,67εκ και27,94εκ.
 peponaki
Εβδομάδα 25η 
Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα κύησης το μήκος του μωρού σας θα αναπτυχθεί από 34,5εκ έως 37,6εκ. και το βάρος του θα κυμαίνεται από 680γρ. έως 1 ολόκληρο κιλό. Πλέον το μωρό σας αναγνωρίζει εάν στέκεται σε όρθια στάση ή είναι ανάποδα. Τώρα παχαίνει πιο γρήγορα και βγάζει μαλλιά. Μοιάζει με το μέγεθος ενός λάχανου.
laxano
Εβδομάδα 26η
Το μωρό σας ακόμα αυξάνεται σε μήκος αλλά και σε βάρος με σταθερό ρυθμό χωρίς όμως να ξεπερνάει τα 37,6εκ σε μήκος και το 1 κιλό σε βάρος. Είναι η εβδομάδα που αναπτύσσει τις αισθήσεις του και τα ταλέντα του. Σε μέγεθος μοιάζει με ένα μικρό μαρουλάκι.
marouli
Εβδομάδα 27η 
Την 27η εβδομάδα με μήκος από 34,5εκ. έως 37,6εκ. και με βάρος από 680γρ έως 1 κιλό δεν μεγαλώνει άλλο, αλλά γίνεται εξυπνότερο μέρα με τη μέρα καθώς εμφανίζεται εγκεφαλική δραστηριότητα και μπορεί και αναπνέει με τους αναπτυσσόμενους πνεύμονές του. Το μέγεθός του; Σαν ένα μεγάλο γογγύλι.goggyli
Εβδομάδα 28η 
Αναπτύσσοντας στρώματα λίπους το μωράκι σας τώρα ζυγίζει ακόμα λίγο παραπάνω από ένα κιλό. Το μήκος του κυμαίνεται από 34,5εκ. έως 37,6εκ. Οι πνεύμονές του είναι σχεδόν πλήρως ανεπτυγμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιβιώσει αν γεννιόταν σε αυτή την ηλικία. Το μέγεθός του μοιάζει με μιας μελιτζάνας.
 melitzana
Εβδομάδα 29η 
 Το μωράκι σας ήδη έχει μήκος 38εκ έως 42,4εκ. Αυτή την εβδομάδα ζυγίζει περίπου 1κιλό και 130γρ. με 1κιλό και 720γρ. αλλά έχει αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά του. Το πιστεύετε πως το βάρος του πρόκειται να τριπλασιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες; Το μέγεθός του είναι ίσο με ένα κολοκυθάκι.kolokythaki
Εβδομάδα 30η 
Το μωράκι σας συνεχίζει να μεγαλώνει. Από 38εκ έως 42,4εκ και με βάρος 1κιλού και 13γρ. με 1 κιλού και 720γρ.  Τώρα είναι αρκετά δυνατό για να γραπώσει μέσα στο χεράκι του ένα δάχτυλο. Το μέγεθός του είναι ίσο με αυτό ενός αγγουριού.
 aggouri
Εβδομάδα 31η 
Αυτό το μήνα οι διαστάσεις του μωρού σας θα φτάσουν μέχρι 42,4εκ. σε μήκος και 1,72κιλά σε βάρος. Αρχίζει και γίνεται αρκετά μεγάλο πια που ίσως αρχίζει και "ενοχλεί" τους πνεύμονές σας. Τώρα αναπτύσσονται τα ματάκια του και το μέγεθός του μοιάζει με έναν ανανά.
 ananas
Εβδομάδα 32η 
Ακόμα το μωράκι σας συνεχίζει και αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Ετοιμάζεται για την κάθοδό του και πιθανότατα αυτή την εβδομάδα γυρίσει με το κεφαλάκι του προς τα κάτω και ίσως νιώθει μια πίεση. Το μέγεθός του είναι περίπου σαν μια μικρή κολοκύθα.
 mikri_kolokytha
Εβδομάδα 33η 
Αυτή την εβδομάδα της κύησης το μωράκι σας ζυγίζει από 1 κιλό και 900γρ. έως 2 κιλά και 630γρ. Το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 43,7εκ. και 47,5εκ. Κρατάει τα ματάκια του ανοιχτά όταν είναι ξύπνιο και τα κόκκαλά του δυναμώνουν μέρα με τη μέρα. Το μέγεθός του μοιάζει με ένα πεπόνι.
peponi
Εβδομάδα 34η 
Αυτή την εβδομάδα της κύησης το μωράκι σας ζυγίζει από 1 κιλό και 900γρ. έως 2 κιλά και 630γρ. Το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 43,7εκ. και 47,5εκ. Κρατάει τα ματάκια του ανοιχτά όταν είναι ξύπνιο και τα κόκκαλά τουΛιγότερο από δύο μήνες έχουν μείνει μέχρι τη γέννηση του μωρού σας. Το μήκος του και το βάρος του κυμαίνεται στις ίδιες τιμές όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Τώρα μπορεί και ξεχωρίζει τους ήχους. Μιλάτε του όσο πιο πολύ μπορείτε. Το μέγεθός του είναι ίδιο με αυτό μιας μακρόστενης κολοκύθας. δυναμώνουν μέρα με τη μέρα. Το μέγεθός του μοιάζει με μια μακρόστενη κολοκύθα.
makria_koloku8a
Εβδομάδα 35η 
Από αυτή την εβδομάδα και έπειτα το μήκος του μωρού σας θα παραμείνει σταθερό. Δύσκολα θα ψηλώσει περισσότερο. Το βάρος του μπορεί να αυξηθεί περίπου κατά μισό κιλό πριν γεννηθεί. Τώρα το μωράκι σας μοιάζει με το μέγεθος μιας μεγάλης καρύδας.
karyda
Εβδομάδες 36η έως 38η
Το μωράκι σας αναπτύσσεται και μεγαλώνει ακόμα. Το μήκος του κυμαίνεται από 48εκ. έως 53εκ. ενώ το βάρος του θα είναι μεταξύ 2κιλών και 810γρ έως 4κιλών και 170γρ. Το μέγεθος του μοιάζει με μια μεγάλη πορτοκαλί κολοκύθα.
kolokutha
Εβδομάδες 39η έως 42η
Αυτές είναι οι τελευταίες εβδομάδες της κύησης. Έχετε πλέον μπει στον τελευταίο μήνα και συνεχίζει αν μεγαλώνει..χωρίς αυτό να σημαίνει πως το μέγεθός του θα δημιουργήσει πρόβλημα στη γέννησή του. Το μέγεθός του πλέον μοιάζει με ένα καρπούζι.  karpouzi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "1o Τρίμηνο"
Λάβετε Θέσεις  Εσείς ακόμα προσπαθείτε;
Το νεογέννητο σας  Υπερβολικό κλάμα
Το νεογέννητο σας  Έγκυος με δίδυμα..Διπλό κόστος;
Έκλεισα τα 4  Η μαγική χύτρα