babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, πρώτα Χριστούγεννα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, ρεβεγιόν με το μωρό - Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας

Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας

Κάντε τις πρώτες γιορτές του μωρού σας μαγικές!

Τι πρέπει να τρώτε όταν θηλάζετε
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας είναι κάτι το οποίο θα θυμάστε για πάντα! Οι γιορτές αυτές είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακές και γεμάτες αγάπη, ζεστασιά και θαλπωρή! Ωστόσο η συγκέντρωση πολύ κόσμου, οι φωνές, τα γέλια, ακόμα και οι κλασικές χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες είναι κάτι το οποίο μπορεί να αναστατώσουν το μικρό σας για αυτό θα πρέπει να το προετοιμαστείτε κατάλληλα για να μπορέσετε να απολύσετε τις γιορτές τόσο το μωράκι σας όσο και εσείς οι ίδιοι!

Οικογενειακή συγκέντρωση
Τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή και η καλύτερη ευκαιρία για όλη την οικογένεια να μαζευτεί μαζί και να περάσει όμορφα! Το γεγονός ότι τώρα στην οικογένειά σας έχει προστεθεί ένα νέο μικρό μέλος δεν σημαίνει πως πρέπει και εσείς να στερηθείτε αυτές τις όμορφες στιγμές! Σε περίπτωση που είστε καλεσμένοι σε κάποιο οικογενειακό ρεβεγιόν βεβαιωθείτε πως έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα για το μωρό σας, όπως πάνες, το γάλα του, ή το φαγητό του εάν είναι σε ηλικία που μπορεί να τρώει και κάποιες τροφές. Μην ξεχνάτε πως τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα μενού δεν προβλέπουν για τόσο "μικρούς" καλεσμένους. Έτσι δεν θα έχετε να ανησυχείτε για το τι θα φάει το μωράκι σας! Ζητήστε από τους φίλους που σας έχουν προσκαλέσει λίγες μέρες πριν αν βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα αξίας σε σημεία που το μωρό σας μπορεί να φτάσει ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Ξεφύγετε από τη ρουτίνα
Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό του ύπνου ! Εάν το μωρό σας είναι συνηθισμένο να κοιμάται την ώρα που εσείς θα πρέπει να παρευρεθείτε σε κάποιο ρεβεγιόν καλό θα ήταν να το βάλετε να κοιμηθεί μερικές ώρες το απόγευμα ώστε να έχει περισσότερες αντοχές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνει ξύπνιο όλο το βράδυ! Πάρτε μαζί σας κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι ή την προσωπική του κουβερτούλα! Το καροτσάκι του ή το port-bebe του θα το κάνει να νιώσει πιο οικεία και άνετα και θα καταφέρει να κοιμηθεί σε ένα ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού πολύ πιο εύκολα χωρίς να αναστατώσει και εσάς!

Οι "ξένοι"
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το μωρό σας εκείνο το βράδυ θα έρθει σε επαφή με πρόσωπα τα οποία ίσως να μην του είναι οικεία! Ακόμα πιο σίγουρο είναι πως θα αποτελέσει το κέντρο ενδιαφέροντος για τους περισσότερους εκείνο το βράδυ, γεγονός που μπορεί να το τρομάξει και αν το κάνει να νιώσει άβολα! Για να το καθησυχάσετε μπείτε μέσα στο σπίτι κρατώντας το αγκαλιά για να νιώθει πιο ασφαλές και σίγουρο. Μην βιαστείτε να δώσετε σε φίλους και συγγενείς να το δουν, να το πάρουν αγκαλιά και αν παίξουν μαζί του! Δώστε χρόνο στο μωράκι σας να συνειδητοποιήσει που βρίσκεται να νιώσει λίγο πιο άνετα με τον τόσο κόσμο γύρω του! Φροντίστε να είστε συνεχώς μέσα στο οπτικό του πεδίο ώστε να μην νιώθει ανασφαλές!


Το γεγονός πως το μωράκι σας είναι ακόμα πολύ μικρό δεν σημαίνει πως και εσείς πρέπει να περάσετε τις γιορτινές αυτές μέρες μόνοι σας μακριά από φίλους και συγγενείς! Προετοιμαστείτε κατάλληλα και απολαύστε τις γιορτές μαζί με το μικρό σας αγγελούδι!!