babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, δοντάκια, οδοντίατρος, πρώτη φορά στον οδοντίατρο - Πρώτη φορά στον οδοντίατρο

Πρώτη φορά στον οδοντίατρο

Πότε πρέπει να γίνει;

Η ώρα του απογαλακτισμού Γιατί τα παιδιά βιάζονται να μεγαλώσουν;
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Μόλις το μωράκι σας σβήσει τα κεράκια για τα πρώτα του γενέθλια να ξέρετε πως έχει έρθει η ώρα να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο για πρώτη φορά. Όπως εξηγούν και οι ειδικοί, μόλις το μωρό συμπληρώσει το πρώτο έτος ζωής του είναι περίπου η περίοδος όπου θα πρέπει να πραγματοποιήσετε την πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο καθώς, όπως δηλώνουν και οι περισσότεροι παιδοδοντίατροι τα περισσότερα προβλήματα της στοματικής υγιεινής, όπως για παράδειγμα η τερηδόνα, έχουν τη βάση τους σε αυτή την ηλικία.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη έχει περισσότερο τη μορφή παιχνιδιού για το μωρό και ενημέρωσης των γονέων για τη σωστή διατροφή καθώς και τις στοματικές συνήθειες που ένα μωρό είναι πιθανό να έχει, όπως για παράδειγμα ο θηλασμός του δακτύλου του, η πιπίλα ή το μπιμπερό καθώς και το βούρτσισμα των δοντιών.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται εάν υπάρχει λόγος να φροντίσουν τα νεογιλά δόντια του μωρού τους αφού ούτως ή άλλως θα τα αλλάξει. Οι παιδοδοντίατροι συμβουλεύουν πως πρέπει να φροντίσετε προσεκτικά τα νεογιλά δόντια του μωρού σας, καθώς αποτελούν τη βάση για τα μόνιμα δοντάκια του. Μην ξεχνάτε πως τα τερηδονισμένα νεογιλά δόντια προκαλούν πόνο στο μικρό σας και προβλήματα στα μόνιμα δόντια όταν αυτά εμφανιστούν.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το μωρό σας από την τερηδόνα; Είναι μια απλή διαδικασία που ονομάζεται φθορίωση, που όπως δηλώνουν οι παιδοδοντίατροι είναι μια ευχάριστη διαδικασία για το παιδί. Αυτό που γίνεται είναι η εφαρμογή ενός τζελ με ευχάριστη γεύση για το παιδί το οποίο ενισχύει την αδαμαντίνη, έτσι ώστε τα δόντια να είναι ανθεκτικά στην τερηδόνα. Προσοχή όμως, η φθορίωση είναι μια διαδικασία που είναι χρήσιμο να επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα ώστε να προστατέψετε τα δοντάκια του παιδιού σας από την τερηδόνα.

Προσοχή στη διατροφή, με μείωση της κατανάλωση των γλυκών και της ζάχαρης από τη μία πλευρά και ισορροπημένη διατροφή από την άλλη.

Σωστές οδηγίες, όσο αφορά το σωστό και τακτικό καθάρισμα και βούρτσισμα των δοντιών.

Τακτικές επισκέψεις στον παιδοδοντίατρο που πέρα από το συχνό έλεγχο βοηθά και στην εξοικείωση του παιδιού με τον οδοντίατρο, κάτι το οποίο θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.





*Εσείς το γνωρίζατε;
Η εξάμηνη παρακολούθηση των
δοντιών του μωρού σας μπορεί
να προσφέρει έγκαιρη διάγνωση
μεγάλων ορθοδοντικών προβλημάτων
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Το παιδάκι σας"