babytales.gr on Facebook
γάμος : θηλασμός, πλεονεκτήματα θηλασμού, μωρό θηλασμός, γέννα - Τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού

Τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού

Γιατί να θηλάσετε το μωρό σας;

Και το όνομα αυτού/ής.. Τι πρέπει να τρώτε όταν θηλάζετε
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  

Το μητρικό γάλα αποτελεί αναμφίβολα την ιδανική τροφή για το βρέφος, τουλάχιστον για τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του. Εκτός από την πληρότητα και ποικιλία του σε θρεπτικά συστατικά, είναι γενικά αποδεκτό ότι χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε πλήθος κυττάρων, αντισωμάτων, αυξητικών παραγόντων και άλλων στοιχείων που ενισχύουν την άμυνα και την ανάπτυξη του νεογνού, ενώ παράλληλα του παρέχουν προστασία από παθήσεις που πιθανόν να εμφανιστούν αργότερα.

  • Το μητρικό γάλα είναι φρέσκο, αποστειρωμένο και πάντα στη σωστή θερμοκρασία.
  • Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του βρέφους σε θρεπτικά συστατικά τα οποία έχουν μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα-δηλαδή απορροφώνται πιο εύκολα-σε σχέση με αυτά που έχουν τα βρεφικά γάλατα του εμπορίου.
  • Σπάνια οδηγεί στην υπερσίτιση.
  • Το μητρικό γάλα παρέχει πλήθος αντιλοιμογόνων παραγόντων και τα λιγότερα αλλεργιογόνα συστατικά από κάθε άλλη παιδική τροφή.
  • Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη της γνάθου και των δοντιών.
  • Βοηθάει στη δημιουργία πιο ζεστής και “στενής” σχέσης μεταξύ μητέρας και βρέφους.
  • Είναι πολύ πιο οικονομικό από τα γάλατα του εμπορίου.


Σίγουρα η θρεπτική κατάσταση της μητέρας επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. Γι' αυτό το λόγο όλες οι μητέρες που θηλάζουν θα πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους καθώς οποιαδήποτε υπερβολή ή ανεπάρκεια κατά την περίοδο αυτή μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του βρέφους.

Όπως και να ΄χει, επειδή ο θηλασμός είναι αρκετά προσωπική υπόθεση, καλό είναι η  μητέρα που σκοπεύει να θηλάσει να είναι αρκετά συνειδητοποιημένη και να μην υποκύπτει σε πιέσεις που προβάλλουν το θηλασμό σαν κάτι που “πρέπει” να γίνει. Σε διαφορετική περίπτωση, αν γίνει εκβιαστικά, οι συνέπειες, τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος , δε θα είναι ευχάριστες...




Μπαστούνης
  Αντώνης-Διαιτολόγος
Υπεύθυνος
Weight free A
γίας Παρασκευής
www.weightfree.gr