babytales.gr on Facebook
γάμος : έγκυος, κιλά εγκυμοσύνης, χάνω τα κιλά της εγκυμοσύνης, δίαιτα εγκυμοσύνης - Πως να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Πως να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

...Χωρίς κόπο

Τα οικογενειακά βάρη Η γιαγιά μας η καλή!
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Ανακαλύψτε 7 βασικά tips για να χάσετε εύκολα θερμίδες!

Θηλασμός
Ο θηλασμός μπορεί να κάνει θαύματα! Αυξάνει το χρόνο σύνδεσης με το μωρό σας, σας γλιτώνει από τα πολλά έξοδα της τροφής του μωρού σας, και οι μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να ενισχύσει την πνευματική διαύγεια του μωρού σας. Άλλα αν μας ρωτάτε, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε θερμίδες.  Ο θηλασμός όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε μέχρι και 500 θερμίδες τη μέρα, αλλά επίσης απελευθερώνει την ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία βοηθάει τη μήτρα σας να συρρικνωθεί πίσω στο κανονικό της μέγεθος.
Γνωρίζατε ότι: Ο θηλασμός από μόνος του απαιτεί γύρω στις 800 θερμίδες. Γι’ αυτό προσοχή! Μην μειώσετε τη λήψη θερμίδων πάρα πολύ τώρα που το μωρό σας είναι εδώ. Θα θέλετε να βεβαιωθείτε πως θα έχετε αρκετή ενέργεια να ξοδέψετε για το μικρούλι σας.


«Φορέστε» το μωρό σας
Από το μάρσιπο μέχρι τα καροτσάκια και τα πάντα στο ενδιάμεσο, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ μόδα η τάση «φορέστε» το μωρό σας. Κι ενώ είναι αυτονόητο πως είναι ο πιο βολικός τρόπος να μεταφέρετε το μωρό σας και βοηθάει στο να δεθείτε ακόμα περισσότερο μαζί του, είναι επιπλέον επίσης ένας τέλειος τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Το να «φοράτε» το μωρό σας είναι παρόμοιο σαν να κουβαλάτε μια μπάλα βάρους περίπου 3,5 με 6 κιλών, ενώ ταυτόχρονα κάνετε και όλες τις καθημερινές δραστηριότητές σας. Όχι μόνο το μωρό σας θα λατρέψει την κίνηση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα το βοηθήσει και να κοιμηθεί, αλλά ταυτόχρονα θα αρχίσετε να ενδυναμώνετε το κάτω μέρος του σώματός σας και θα ενισχύσετε και το μεταβολισμό σας.
Γνωρίζατε ότι: Η μόδα του «φορέστε» το μωρό σας υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες και χρησιμοποιούνταν από μαμάδες που δεν είχαν μεγάλη οικονομική άνεση και δεν μπορούσαν να σταματήσουν να δουλεύουν μετά τη γέννα, είτε μέσα στο σπίτι είτε στα χωράφια. Τότε χρησιμοποιούσαν ότι μπορούσαν για να κουβαλάνε πάντα και παντού τα μωρά τους , από φουλάρια μέχρι σεντόνια.


Πιείτε περισσότερο νερό
Σίγουρα το να πίνετε την συνιστώμενη ποσότητα των οχτώ ποτηριών νερού καθημερινά μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά να έχετε κατά νου ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλλετε τις ανεπιθύμητες τοξίνες από το σύστημά σας. Επιπλέον η κατανάλωση νερού μπορεί να σας δώσει την αίσθηση πως είστε χορτάτες και θα αποφύγετε πολλούς πειρασμούς. Μια έξυπνη λύση είναι να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, το οποίο θα σας κρατήσει μακριά από την υπερκατανάλωση τροφής, αφού το στομάχι σας θα δεν θα είναι τόσο άδειο. Και επειδή είναι εύκολο το στομάχι σας να μπερδέψει την πείνα με τη δίψα, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να μασουλήσετε κάτι δοκιμάστε να πιείτε κάτι πριν για να δείτε αν αυτό το κόλπο πιάνει.
Γνωρίζατε ότι: Ακόμα και 1% αφυδάτωση του οργανισμού σας μπορεί να προκαλέσει χάος στο μεταβολισμό σας και να επιβραδύνει την απώλεια του βάρους σας. Δεν είστε σίγουρες πότε είστε αφυδατωμένες; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, από τη στιγμή ακόμα που θα αισθανθείτε διψασμένη, ήδη είστε αφυδατωμένη. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε την αφυδάτωση.


Κάντε μια βόλτα
Ας το παραδεχτούμε – έχετε ήδη ξοδέψει αρκετά χρήματα στο καροτσάκι του μωρού σας, οπότε κάπως θα πρέπει να κάνετε απόσβεση! Έτσι δεν είναι; Δείτε το καροτσάκι του μωρού σας όχι ως έναν τρόπο για να μεταφέρετε το μικρούλι σας από το ένα σημείο στο άλλο αλλά και ως μια ευκαιρία να διατηρήστε σε φόρμα. Μπορείτε να βάλετε επιπλέον βάρος πάνω στο καρότσι- όπως για παράδειγμα να κρεμάσετε τσάντες- προτού πάτε τη βόλτα σας. Ακόμα και αν δεν προσθέσετε βάρος θα εκπλαγείτε με το πόσο βάρος ήδη σπρώχνετε. Το μωρό σας χρειάζεται ούτως ή άλλως καθαρό αέρα. Γιατί λοιπόν να μη το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο;
Γνωρίζατε ότι: Σπρώχνοντας ένα καρότσι περίπου 15 κιλών μπορεί να βοηθήσει στην καύση 18-20% περισσότερων θερμίδων από ότι το απλό περπάτημα. Γι αυτό μη διστάσετε να φορτώσετε το καροτσάκι σας και να νιώσετε το κάψιμο των θερμίδων. Τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν.


Ξε- αγχωθείτε
Οι ειδικοί έχουν αποδείξει ότι το στρες μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική κατανάλωση. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να προσπαθήσει να διώξει τις ανησυχίες του μακριά μέσα από έναν ασταμάτητο κύκλο «μασουλήματος». Αντίθετα, δοκιμάστε απλούς τρόπους για να ξε-αγχωθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμα κι όταν είστε απασχολημένες. Αφιερώστε μερικά λεπτά στον εαυτό σας και πάρτε βαθιές ανάσες. Θα εκπλαγείτε με το πόσο μπορεί να σας αναζωογονήσει μέσα σε ένα τρελό καθημερινό πρόγραμμα. Ακόμη και ένα πεντάλεπτο διάλειμμα για να τεντώσετε τους μυς σας και να χαλαρώσετε, ή απλά να καθίσετε για λίγο χωρίς να σκέφτεστε απολύτως τίποτα θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για να γλιτώσετε την παράνοια.
Γνωρίζατε ότι: Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο οργανισμός μας εκκρίνει κορτιζόλη, λεπτίνη, και άλλες ορμόνες που μας κάνουν να ποθούμε υδατάνθρακες και άλλα αμυλούχα καλούδια. Μπορείτε όμως να πάρετε πραγματικά παρήγορα το ίδιο αποτέλεσμα και από άλλες τροφές, όπως μούρα, πορτοκάλια, αποξηραμένα βερίκοκα, ή ακόμα πράσινα ωμά λαχανικά. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά.

Φάτε περισσότερες ίνες
Τα πλούσια σε φυτικές ίνες φαγητά όχι μόνο σας κάνουν να νιώθετε πληρέστερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά τείνουν επίσης να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη (π.χ. φρούτα και λαχανικά), τα οποία θα κρατήσουν τη διατροφή σας υγιεινή και θα διώξουν μακριά τα περιττά κιλά. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε. Η υπερφόρτωση του οργανισμού με φυτικές ίνες θα σας οδηγήσει σε αφυδάτωση, δεδομένου ότι το σώμα σας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα αποθέματα νερού προσπαθώντας να απορροφήσει όλες τις ίνες. Εάν αποφασίσετε να αυξήσετε τη δοσολογία των φυτικών ινών τότε μην ξεχάσετε να αυξήσετε και την κατανάλωση υγρών.
Γνωρίζατε ότι: Ενώ οι γιατροί συμβουλεύουν ότι πρέπει αν λαμβάνετε τουλάχιστον 25-30 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά, οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε κατ’ εκτίμηση 10-12 γραμμάρια.. Σκεφτείτε το εξής: εάν αυξήσετε τη κατανάλωση φυτικών ινών, θα προστατέψετε τον οργανισμό σας από ασθένειες, όπως εκκολπωματίτιδα, καρκίνο του παχέος εντέρου, και ακόμη καρκίνο του μαστού.


Παίξτε με το μωρό σας
Τους πρώτους αυτούς κρίσιμους μήνες, παίζοντας παιχνίδια με το μωρό σας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε την ανάπτυξή του αλλά και τις κινητικές του δεξιότητες. Ευτυχώς για εσάς, το να παίζετε με το μωρό σας είναι παράλληλα και ένας πολύ καλός τρόπος για να σας κρατήσει ενεργή. Για παράδειγμα μπορείτε να ενδυναμώσετε τους κοιλιακούς σας απλώς σηκώνοντας το μωρό στον αέρα. Δοκιμάστε να σηκώνετε το μωρό σας σε μια επαναλαμβανόμενη κίνηση. Μπορείτε να το κάνετε ενώ είστε καθιστή ή ξαπλωμένη. Όπως και να είστε οι κοιλιακοί σας θα γυμναστούν και το μωρό σας θα απολαύσει το παιχνίδι.
Γνωρίζατε ότι: 26% των γυναικών μεταξύ 30 και 39 ετών πάσχων από ακράτεια ούρων που προκαλείται από μια αποδυναμωμένη πυελική περιοχή μετά την εγκυμοσύνη. Εάν κάνετε καθημερινές ασκήσεις μαζί με το μωρό σας η ενδυνάμωση αυτής της περιοχής θα σας προφυλάξει από ανεπιθύμητα συμπτώματα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Το μωράκι σας"