babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, νεογέννητο, ύπνος μωρού, προβλήματα ύπνου - Προβλήματα ύπνου για το μωρό σας

Προβλήματα ύπνου για το μωρό σας

Γιατί το μωράκι σας δυσκολεύεται να κοιμηθεί;

Ώρα χαλάρωσης για το μωράκι σας Τα οικογενειακά βάρη
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Φωτογραφία | Magdalene Kourti


Το μωρό σας δυσκολεύεται να κοιμηθεί; Διαβάστε παρακάτω τους λόγους που μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία στο μωρό σας και πως μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε για να μπορέσετε να επιστρέψετε κι εσείς σε έναν ήρεμο ύπνο.

Τι θεωρείται «προβλήματα ύπνου» για ένα μωρό;
Μπορείτε να θεωρείτε πως είναι φυσιολογικό για ένα μωρό (συχνά και για ένα μικρό παιδί) να έχει δυσκολία στο να κοιμηθεί κατά περιόδους. Αλλά το γεγονός είναι, πως υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα υγείας και ανησυχίες που μπορούν να δυσκολέψουν το μωρό σας να κοιμηθεί.

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα ύπνου στο μωρό σας;
Οτιδήποτε, από μια βουλωμένη μύτη σε μια μόλυνση στο αυτί, πόνος ή παλινδρόμηση από οδοντοφυΐα μπορεί να δυσκολέψει το μωρό σας να κοιμηθεί ήρεμο. Μερικές φορές αναπτυξιακά θέματα (όπως το άγχος του αποχωρισμού) μπορεί επίσης να δυσκολέψει το μωρό σας να πέσει για ύπνο αλλά και να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό όταν το μωρό σας έχει προβλήματα ύπνου;
Εάν η αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου του είναι αρκετά απότομη (όπως το ότι συνήθιζε να κοιμάται όλη τη νύχτα και τώρα δεν μπορεί) και συνεχίζεται για αρκετές εβδομάδες, ή αν φαίνεται ότι είναι πολύ άβολο όταν έρχεται η ώρα να πέσει για ύπνο, τότε καλό θα ήταν αν επισκεφτείτε το γιατρό σας για συμβουλές.

Τι θα πρέπει να κάνετε για τη θεραπεία των προβλημάτων ύπνου του μωρού σας;

Αν το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά σωματικό, εάν καθιερώσετε μερικές καλές συνήθειες την ώρα του ύπνου (μπάνιο, μπιμπερό, βιβλίο, κρεβάτι) θα βοηθήσει το μωρό σα να μπει σε μια ρουτίνα που θα το βοηθήσει να κοιμηθεί. Εάν συμβαίνει όμως κάτι άλλο, όπως μια λοίμωξη ή πόνος από οδοντοφυΐα) θα πρέπει να διαχειριστείτε την εν λόγω αιτία εάν θέλετε και οι δύο σας να κοιμηθείτε ήρεμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε μια τέτοια περίπτωση συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μειώσετε τον πόνο του μωρού σας.