babytales.gr on Facebook

Οι 12 πριγκίπισσες

Η πριγκίπισσα και το ρεβύθι Η μαγική χύτρα
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα πολύ μακρινή ζούσε ένας βασιλιάς χήρος που είχε 12 κόρες! Τις αγαπούσε όλες σαν τα μάτια του και φρόντιζε να τις έχει όλες φροντισμένες και καλο-ασφαλισμένες από κάθε κίνδυνο. Για αυτό δεν πήγαινε πότε καμιά νύχτα να κοιμηθεί αν δεν σιγουρευόταν πρώτα πως η πόρτα της κρεβατοκάμαρας τους ήταν καλά κλειδωμένη και αμπαρωμένη. Το πρωί πάλι μονάχος του πήγαινε και ξεκλείδωνε την πόρτα.

Ένα πρωινό που ο βασιλιάς πήγε να ανοίξει την πόρτα της κρεβατοκάμαράς τους πρόσεξε πως τα παπούτσια τους που ήταν βαλμένα πίσω από την πόρτα ήταν όλα λιωμένα! Δώδεκα ολοκαίνουρια ζευγάρια που ο ίδιος τους είχε αγοράσει την προηγούμενη μέρα ήταν όλα λιωμένα. Το άλλο πρωί πάλι τα ίδια και το επόμενο από αυτό πάλι τα ίδια! Ο βασιλιάς τη μια μέρα τους αγόραζε καινούρια παπούτσια την επόμενη τα έβρισκε λιωμένα.

«Εδώ κάτι πολύ περίεργο και παράξενο συμβαίνει» συλλογίστηκε ο βασιλιάς «και πρέπει να το ανακαλύψω!». Πώς όμως; Σκέφτηκε και ξανασκέφτηκε και τελικά το βρήκε! Έστειλε την επόμενη μέρα κιόλας ντελάληδες και διαλαλήσαν:
«Ακούστε, ακούστε όλοι οι λαοί του πολυχρονεμένου βασιλείου μας! Όποιος καταφέρει να ανακαλύψει πως οι πριγκιποπούλες λιώνουν τα ολοκαίνουρια παπούτσια τους κάθε βράδυ θα πάρει όποια από αυτές θελήσει για γυναίκα του και όταν πεθάνει ο βασιλιάς αυτός θα κληρονομήσει και το θρόνο του!».
Στο κάλεσμα του βασιλιά απάντησαν αρκετά πριγκιπόπουλα αλλά ενώ καθένα από αυτά φύλαγε άγρυπνα τρεις νύχτες έξω από την κάμαρα των κοριτσιών ούτε είδε, ούτε κατάλαβε τίποτα! Ωστόσο τα παπούτσια κάθε πρωί ήταν λιωμένα και στη σειρά βαλμένα! «Περίεργο», ξαναείπε ο βασιλιάς, «αυτό δεν είναι δουλειά κάποιας μάγισσας ή κάποιου ξωτικού! Κάτι άλλο συμβαίνει εδώ!».

Ένας φτωχός στρατιώτης από την άλλη άκρη του βασιλείου άκουσε για το διάγγελμα του βασιλιά και αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του! Καθώς πήγαινε προς το παλάτι βρήκε μια γριούλα διψασμένη και της έδωσε να πιεί από το παγούρι του! Αυτή για να τον ευχαριστήσει του είπε! «Όταν θα πας στο παλάτι μην πιείς από το κρασί που θα σου δώσουν οι πριγκιποπούλες και πάρε και αυτό τον μανδύα που όποτε τον φοράς θα γίνεσαι αόρατος!

Πήγε ο στρατιώτης στο παλάτι και κάθισε έξω από την κάμαρα των κοριτσιών! Ξάφνου βγαίνει η μεγάλη πριγκιποπούλα και του προσφέρει ένα ποτήρι κρασί «Αυτό στο κερνάμε εγώ και οι αδερφές μου», του είπε. Ο στρατιώτης την ευχαρίστησε και έκανε τάχα πως πίνει ενώ το έχυνε σιγά σιγά δίπλα του! ¨Σε ευχαριστώ πολύ και εσένα και τις αδερφές» της είπε και πριν προλάβει εκείνη να κλειδώσει την πόρτα της κάμαρας εκείνος τυλίχτηκε στο μανδύα του και μπήκε μέσα!

Τότε είδε τις πριγκιποπούλες να χτυπάνε τα πόδια τους στο πάτωμα κι αυτό αμέσως άνοιξε και όλες μία μία και οι δώδεκα μπήκαν μέσα στην καταπακτή που άνοιξε! Από πίσω τους ακολούθησε και ο στρατιώτης μέσα στο μανδύα του! Πέρασαν πρώτα από ένα δάσος που τα δέντρα είχαν ασημένια φύλλα! «Καλό θα ήταν αν κόψω μερικά να τα δείξω στο βασιλιά για να με πιστέψει», σκέφτηκε ο στρατιώτης και άπλωσε το χέρι του και έκοψε λίγα ασημένια φίλα! «Κάτι άκουσα» είπε η μικρότερη πριγκιποπούλα! ¨Τίποτε δεν είναι», της είπε η μεγαλύτερη αδερφή της, «Ιδέα σου είναι!» και συνέχισαν να προχωράνε! Πέρασαν έπειτα από ένα δάσος με δέντρα με χρυσά φύλλα και στο τέλος από ένα δάσος με διαμαντένια φύλλα! Κάθε φορά ο στρατιώτης έκοβε φύλλα και η μικρότερη πριγκιποπούλα τον άκουγε μη μπορώντας να καταλάβει τι συμβαίνει! Στο τέλος έφτασαν σε μια λίμνη όπου τις περίμεναν 12 βάρκες με 12 πριγκιπόπουλα! Οι βάρκες τους πήγαν σε ένα μεγάλο παλάτι όπου πριγκιπόπουλα και πριγκιποπούλες χόρευαν μέχρι τα ξημερώματα! Έπειτα γύρισαν στην κάμαρά τους! Αυτό έγινε και τα τρία βράδια!

Την τελευταία μέρα ο βασιλιάς πήγε στο στρατιώτη και τον ρώτησε αν είχε λύσει το μυστήριο! Τότε του είπε όλα όσα είδε και του έδωσε και τα φύλλα που είχε κόψει από τα δέντρα! Χαρούμενος ο βασιλιάς που λύθηκε το μυστήριο πάντρεψε το στρατιώτη με τη μικρότερη βασιλοπούλα και όταν γέρος πια πέθανε εκείνος έγινε βασιλιάς.

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΠIΣΩ ΣΤΟ "Έκλεισα τα 4"