babytales.gr on Facebook

Η Χρυσομαλλούσα και οι τρεις αρκούδες

Το λιοντάρι και το ποντίκι
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι που είχε μακριά κατάξανθα μαλλιά και το όνομά της ήταν Χρυσομαλλούσα! Ζούσε σε ένα μικρό σπιτάκι μαζί με τη μαμά της μέσα στο δάσος.

Μια μέρα, κι ενώ έπαιζε στο δάσος, άρχισε να κυνηγάει ένα μικρό κουνελάκι που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά της! Χάθηκε όμως και δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για να γυρίσει πίσω. Καθώς περιπλανιόταν βρέθηκε μπροστά σε ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι, χτισμένο στις ρίζες μιας αιωνόβιας βελανιδιάς! "Τι όμορφο σπιτάκι", σκέφτηκε η Χρυσομαλλούσα, "αναρωτιέμαι ποιός να μένει εδώ, φαίνεται έρημο και δεν ακούγεται τίποτα από μέσα"! Γύρισε λοιπόν διστακτικά το πόμολο της βαριάς ξύλινης πόρτας και μπήκε στο μικρό σπιτάκι!

Πάνω στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι βρήκε τρία μπολ με δημητριακά. ένα μεγάλο, ένα μεσαίο και ένα μικρότερο. Δοκίμασε από το μεγάλο μπολ,"Αααχχ, είναι πολύ αλμυρό", σκέφτηκε η Χρυσομαλλούσα και αμέσως βούτηξε το κουτάλι της στο μεσαίο μπολ, "Οοοο αυτό είναι πολύ γλυκό", μονολόγησε και όρμησε λαίμαργα στο μικρό μπολ! "Μμμμ, αυτό είναι τέλειο! Ακριβώς όπως μου αρέσει!!" και το έφαγε μέχρι και την τελευταία μπουκιά.

Στη συνέχεια εξερευνώντας το σπιτάκι βρέθηκε στο σαλόνι, όπου εκεί ανακάλυψε τρεις ξύλινες πολυθρόνες. Μια μεγάλη, μια μεσαία και μια μικρότερη! Αμέσως προσπάθησε να κάτσει στη μεγάλη την πολυθρόνα, αλλά ήταν πολύ ψηλή και δεν τα κατέφερε. Δοκίμασε στη μεσαία αλλά της φάνηκε πολύ σκληρή. Με ένα σάλτο ανέβηκε στη μικρή την πολυθρόνα! "Οοοο, τι άνετα που είναι σε αυτή τη μικρή πολυθρόνα!", σκέφτηκε η Χρυσομαλλούσα, και άρχισε να κουνιέται μπρος, πίσω με δύναμη. Ξάφνου ακούστηκε ένα μεγάλο "ΚΡΑΚ" και η πολυθρόνα έσπασε στα δύο και η μικρή Χρυσομαλλούσα βρέθηκε στο πάτωμα!

Σηκώθηκε με πόνο και ανέβηκε την ξύλινη σκάλα και βρέθηκε σε ένα υπνοδωμάτιο με τρία κρεβάτια! Ένα μεγάλο, ένα μεσαίο και ένα μικρό. Όρμησε πάνω στο μεγάλο κρεβάτι αλλά ήταν τόσο μεγάλο που δεν βολευόταν και αμέσως ξάπλωσε στο μεσαίο. "Οοο, το στρώμα είναι πολύ σκληρό για εμένα, καλύτερα να δοκιμάσω το μικρό κρεβάτι", είπε η Χρυσομαλλούσα και ξάπλωσε στο μικρό κρεβατάκι όπου και την πήρε ο ύπνος!

Όσο η μικρή Χρυσομαλλούσα κοιμόταν, οι τρεις αρκούδες, που ζούσαν σε αυτό το σπιτάκι γύρισαν από το δάσος όπου μάζευαν άγρια φρούτα! Μόλις είδαν την πόρτα ανοιχτή, ο μπαμπάς αρκούδος είπε "Κάποιος μπήκε στο σπίτι μας!".
"Κάποιος έφαγε το φαί μου!", κλαψούρισε το μικρό αρκουδάκι.
"Οοοο Θεέ μου, αυτό είναι τρομερό!" είπε η μαμά αρκούδα, "Κάποιος έσπασε την πολυθρόνα σου επίσης!"
Σιγά σιγά οι τρεις αρκούδες ανέβηκαν προς το υπνοδωμάτιο όπου βρήκαν τη Χρυσομαλλούσα να κοιμάται! Μόλις άνοιξε τα μάτια της και είδε τις τρεις αρκούδες πάγωσε από το φόβο της και με ένα μεγάλο σάλτο πήδηξε από το παράθυρο και άρχισε να τρέχει μέσα στο δάσος και δεν σταμάτησε να τρέχει μέχρι που αντίκρυσε το σπίτι της. Έπεσε στην αγκαλιά της μαμάς της γεμάτη δάκρυα και της εξιστορήθηκε όλα όσα συνέβησαν. Η μαμά της τότε την αγκάλιασε, σκούπισε τα δάκρυά της και της είπε πως αυτό που έκανε ήταν μεγάλο λάθος και πως η περιέργεια είναι κακό πράγμα και μπορεί να της δημιουργήσει πολλά προβλήματα!

Έτσι η Χρυσομαλλούσα ποτέ ξανά δεν ήταν περίεργη και δεν βρέθηκε ποτέ ξανά σε κίνδυνο! Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΠIΣΩ ΣΤΟ "Έκλεισα τα 4"