babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος, πρώτο τρίμηνο, κύηση, τρίμηνο - Το πρώτο τρίμηνο της κύησης

Το πρώτο τρίμηνο της κύησης

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ανακοινώστε τα ευχάριστα νέα στο σύντροφό σας
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Δε θα πάρετε πολλά κιλά και ο κύριος λόγος είναι οι πρωινές ναυτίες ή οι παράξενες μυρωδιές. Επειδή θα κόψετε το αλκοόλ και άλλα προϊόντα με πολλές θερμίδες είναι πολύ πιθανό να χάσετε κιόλας κιλά!
Μπορεί 9 μήνες να ακούγονται πολύ μακριά αλλά ιδίως το πρώτο τρίμηνο θα περάσει χωρίς καν να το καταλάβετε.
Θα είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσετε τη μέρα τοκετού σας, ακόμη και αν ξέρετε ακριβώς πότε συλλάβατε.
Εκτός από το κρασί υπάρχουν και ορισμένα φαγητά που είναι απαγορευμένα, όπως το μπρι και το ροκφόρ, τα οστρακοειδή, οι ωμές σαλάτες και γενικά οτιδήποτε είναι ωμό ή λίγο ψημένο!
Το μωράκι σας είναι τόσο μικρό όσο ο σπόρος ενός πορτοκαλιού και στο τέλος του τριμήνου δε θα είναι μεγαλύτερο από ένα ροδάκινο…. Το πιο πιθανό είναι το στήθος σας να μεγαλώσει πολύ περισσότερο από την κοιλιά σας!
Θα έχετε πολύ έντονη την αίσθηση της μυρωδιάς
Δε θα αναγνωρίζετε το σώμα σας… ακόμη και αν δεν έχει μεγαλώσει η κοιλιά σας θα κάνουν την εμφάνιση τους έντονες μπλε φλέβες, θα νοιώθετε σα να έχετε καταπιεί βαρίδια και από πού λατρεύατε τα γλυκά τώρα και μόνο που τα σκέφτεστε σας έρχεται ανακατωσούρα και προτιμάτε τα αλμυρά.
Μπορεί τα ρούχα σας να τα νοιώθετε λίγο πιο στενά αλλά δε θα φαίνετε καθόλου ότι είσαστε έγκυος.
Ότι σας ενοχλεί, όπως οι ναυτίες, οι άσχημες μυρωδιές, η συνεχόμενη κούραση, η ανάγκη να πηγαίνετε συνέχεια τουαλέτα, θα περάσει μετά τους πρώτους 3 μήνες.
Αυτοί οι 9 μήνες θα είναι γεμάτοι εκπλήξεις! Καμία εγκυμοσύνη δεν είναι ίδια (ακόμη και στον ίδιο άνθρωπο) και ότι σας έχει πει η κολλητή σας ότι πέρασε μπορεί να μην συμβεί σε εσάς αλλά να έχετε άλλα συμπτώματα που δεν τα περιμένατε.