babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, οικογένεια, μασάζ, παιδικό μασάζ, χαλαρωτικό μασάζ για μωρά - Ώρα χαλάρωσης για το μωράκι σας

Ώρα χαλάρωσης για το μωράκι σας

Κάντε μασάζ στο μωρό σας

Όνειρα γλυκά αγγελούδι μου Προβλήματα ύπνου για το μωρό σας
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Το μασάζ στα μωράκια είναι μια σχετικά νέα τεχνική που βοηθάει το μωρό σας να χαλαρώσει και να παραμείνει ήρεμο για περισσότερη ώρα! Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους το μασάζ στα μωράκια θεωρείται τόσο ευεργετικό τόσο για το μωρό σας όσο και για εσάς τις ίδιες!

Οι απαλές κινήσεις των χεριών σας πάνω στο σωματάκι του μωρού σας διεγείρουν την παραγωγή της ορμόνης ωκυτοκίνης σε εσάς, στο μωράκι σας, ακόμη και στον άντρα σας που σας παρακολουθεί. Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη που δημιουργεί αυτό το όμορφο, ζεστό συναίσθημα αγάπης που νοιώθετε όταν κρατάτε το μωράκι σας αγκαλιά ή όταν θηλάζετε.

Κάνοντας μασάζ στο μωράκι σας δυναμώνετε τη σχέση σας, το βοηθάτε να μείνει ήρεμο, να κλαίει λιγότερο και να κοιμάται καλύτερα. Επίσης, υπάρχει μία θεωρία ότι η επαφή του σώματος σας με του μωρού σας διεγείρει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Το μασάζ όμως έχει θετικά αποτελέσματα και σε εσάς γιατί ανεβάζει τη διάθεση σας και σας βοηθάει να νοιώθετε ότι συμμετέχετε περισσότερο στο μεγάλωμα του μωρού σας. Όταν κάνετε μασάζ στο μωράκι σας, σας έρχεται φυσικό να του μιλάτε και να το κοιτάτε στα ματάκια του, βοηθώντας ιδιαίτερα τις μαμάδες που μπορεί να πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη.
 
Τις πρώτες φορές που θα κάνετε μασάζ στο μωράκι σας ίσως είναι καλύτερα να του κάνετε μόνο στα πατουσάκια μέχρι να συνηθίσει τη διαδικασία. Η καλύτερη ώρα να κάνετε μασάζ στο μωράκι σας είναι ανάμεσα στα ταΐσματα, ούτε όταν πεινάει αλλά ούτε και μόλις έχει φάει. Επίσης αποφύγετε να του κάνετε μασάζ όταν νυστάζει αλλά προτιμήστε όταν είναι ξύπνιο αλλά ήρεμο. Λίγη ώρα πριν το βραδινό ύπνο είναι η καλύτερη στιγμή γιατί θα το βοηθήσει να ηρεμήσει από τα ερεθίσματα της μέρας και να κάνει έναν ήρεμο και χαλαρό ύπνο.

Τέλος, όταν κάνετε μασάζ στο μωράκι σας προτιμήστε να έχετε μία ρουτίνα, είτε ξεκινώντας από το κεφάλι είτε από τα πόδια. Έτσι θα προετοιμάσετε και το μωράκι σας και θα βρίσκει τη διαδικασία ιδιαίτερα χαλαρωτική όταν γνωρίζει τι να περιμένει.