babytales.gr on Facebook
γάμος : βάπτιση, έθιμα βάπτισης, μετά τη βάπτιση, νονός, νονά, νεοφώτιστος - Μετά τη βάπτιση..

Μετά τη βάπτιση..

τι πρέπει να κάνει ο νονός

Το μυστήριο της βάπτισης Και το όνομα αυτού/ής..
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Φωτογράφιση Βάπτισης | Anastasios Filopoulos

Μετά το μυστήριο της βάπτισης το έθιμο προστάζει πως η νονά ή ο νονός πρέπει να ακολουθήσει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες.

Το πρώτο μπάνιο του νεοφώτιστου
Μετά τη βάπτιση, ο ανάδοχος του μωρού καλείτε να παρευρεθεί στο πρώτο του μπάνιο. Το έθιμο αυτό είναι γνωστό και ως "ξελάδωμα" και το νερό από το μπάνιο καθώς και το νερό από το πλύσιμο των βαπτιστικών ρούχων πρέπει να χυθεί σε απάτητο χώμα (για παράδειγμα σε μια γλάστρα).


Οι τρεις μεταλήψεις
Μετά από τη βάπτιση ο/η νονός/ά πρέπει να πάει το νεοφώτιστο μωρό για τρεις συνεχόμενες Κυριακές στην Εκκλησία ώστε να μεταλάβει. Και τις τρεις Κυριακές πρέπει να πάρουν μαζί τους τη βαπτιστική λαμπάδα. Τις δύο πρώτες θα πρέπει να είναι στολισμένη ενώ την τελευταία Κυριακή η λαμπάδα θα πρέπει να ξεστολιστεί και θα πρέπει να την αφήσουν στην Εκκλησία για να καεί. Και τις τρεις Κυριακές κατά τη διάρκεια της μετάληψης η λαμπάδα θα πρέπει να καίει.