babytales.gr on Facebook
γάμος : βάπτιση, έθιμα βάπτισης, μετά τη βάπτιση, νονός, νονά, νεοφώτιστος, υποχρεώσεις νονού, υποχρεώσεις νονάς, υποχρεώσεις αναδόχου - Οι υποχρεώσεις του ανάδοχου

Οι υποχρεώσεις του ανάδοχου

τι πρέπει να πληρώσετε

Πότε ζητάμε το παιδί Το μυστήριο της βάπτισης
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Φωτογράφιση Βάπτισης | Studio Phosart

Ήρθε η ώρα να γίνετε νονός-ά! Θα πρέπει να αρχίσετε να οργανώνεστε από νωρίς για να μην τα αφήσετε όλα τελευταία στιγμή. Ο ανάδοχος έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν τη βάπτιση και καλό είναι να γνωρίζετε τι πρέπει να πληρώσετε!

Τα απαραίτητα που πρέπει να αγοράσετε για τη βάπτιση είναι τα εξής:

Η λαμπάδα και ο στολισμός της - μόνο της λαμπάδας είναι στις δεδομένες υποχρεώσεις σας.
Δύο μικρές πετσέτες και μία μεγάλη καθώς και ένα σεντονάκι (συνήθως αυτό περιλαμβάνεται στα λαδόπανα).
Ένα μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Το έθιμο λέει να το δώσετε στον παπά 3 μέρες πριν να το ευλογήσει αλλά και να το καθυστερήσετε λίγο μην αγχωθείτε. Το βασικό είναι εκείνη την στιγμή να αλείψετε παντού το μωρό.
Ένα σαπούνι.
Τα λαδόπανα.
Τα μαρτυρικά.
Τον βαπτιστικό σταυρό.
Τα βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια του μωρού.

Η σχέση του ανάδοχου με το βαπτιστήρι είναι δεδομένη και φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στο μυστήριο της βάπτισης. Με τη βάπτιση γίνεστε πνευματικός γονιός και θα πρέπει αντίστοιχη να είναι και η σχέση σας με το παιδί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Καλό θα είναι να αρχίσετε να αναπτύσσεται τις σχέσεις σας με το μωρό πριν τη βάπτιση ώστε να σας γνωρίζει και αισθάνεται άνετα στην αγκαλιά σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Είμαι νονός-ά"