babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, έγκυος, κατοικίδια, εγκυμοσύνη και κατοικίδια, έγκυος και κατοικίδια - Εγκυμοσύνη και κατοικίδια

Εγκυμοσύνη και κατοικίδια

Καλό ή κακό για εσάς και το μωρό σας;

Συμπτώματα εγκυμοσύνης που θα λατρέψετε Αποβολή: Πώς να την αντιμετωπίσετε
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί αν διώξετε μακριά το σκύλο ή τη γάτα σας όταν ανακαλύψετε πως είστε έγκυος. Αλλά καλό θα ήταν να κάνετε μερικές αλλαγές για να προφυλάξετε εσάς και το μωρό σας.

Το κουτί των περιττωμάτων:
Η συχνή καθαριότητα του κουτί των περιττωμάτων είναι απαραίτητη είτε είστε έγκυος είτε όχι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περιττώματα της γάτας μπορούν να μεταφέρουν ένα παράσιτο που προκαλεί τοξοπλάσμωση, μια μόλυνση που μπορεί να μεταδοθεί και στον άνθρωπο. Η τοξοπλάσμωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης επειδή μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα και να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Έτσι, ενώ εσείς είστε εν αναμονή του μωρού σας, αφήστε το σύντροφό σας να ασχοληθεί με τον καθαρισμό. Καλό θα ήταν επίσης να πλένεται πολύ καλά τα χέρια σας όταν διαχειρίζεστε ωμές τροφές και να φοράτε γάντια πάντα όταν ασχολείστε με τον κήπο.

Τρίχωμα και αλλεργίες:
Εάν είστε λάτρης των ζώων αλλά τυχαίνει αν υποφέρετε από αλλεργίες, τότε θα σας συμβουλεύαμε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με ποια φάρμακα αλλεργίας μπορείτε να λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ποια όχι. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν το μωρό θα είναι αλλεργικό στο κατοικίδιο σας, αλλά ορισμένες μελέτες έχουν δείξει πως παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια με κατοικίδια είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αλλεργία σε αυτό. Αλλά πότε μη λες ποτέ. Αν υποψιάζεστε ότι το μωρό σας έχει αλλεργίες στο κατοικίδιό σας, αξίζει μια επίσκεψη στον παιδίατρο, ο οποίος θα μπορέσει να το διαπιστώσει.

Περίεργα παράσιτα και τρομακτικοί ιοί:
Τα χάμστερ, τα ινδικά χοιρίδια και τα ποντίκια μπορεί να μεταφέρουν έναν ιό που ονομάζεται λεμφοκυτταρική χοριομηνιγγίτιδα, μια λοίμωξη που μπορεί αν προκαλέσει σοβαρές γενετικές ανωμαλίες και αποβολές. Έτσι εάν έχετε ένα τρωκτικό στο σπίτι, αποφύγετε τον καθαρισμό του κλουβιού του, και για κανένα λόγο μην έρθετε σε επαφή με το σάλιο, τα ούρα, το αίμα ή τα  περιττώματά του. Μερικές μέλλουσες μαμάδες τοποθετούν τα κλουβιά σε κάποιο άλλο δωμάτιο και δεν περνούν πολύ χρόνο μαζί τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Όσο για τα φίδια, τις σαύρες, τις χελώνες και τα υπόλοιπα εξωτικά κατοικίδια, θα πρέπει να προσέχετε μικρόβια όπως η σαλμονέλα, τα οποία και μπορεί να μεταφέρουν. Προσπαθήστε να αποφύγετε το ερπετό σας και αφήστε το σύντροφό σας να αναλάβει όλη την καθαριότητα του, κι αν τύχει να το αγγίξετε πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας καθώς και όλες τις επιφάνειες με τις οποίες μπορεί αν ήρθε σε επαφή.

Απρόβλεπτο κι όμως αληθινό:
Σε γενικές γραμμές, τα σκυλιά δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τις εγκύους. Στην πραγματικότητα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως τα σκυλιά τους ήταν ιδιαίτερα στοργικά μαζί τους. Μην απορρίπτετε όμως το γεγονός πως τα σκυλιά όπως και μερικά άλλα ζωα μπορεί να λειτουργήσουν απρόβλεπτα. Δεν θα θέλατε να αντιμετωπίσετε ένα πιθανό τραυματισμό στην περιοχή της κοιλιάς, εάν το σκυλάκι σας για παράδειγμα κάνει ενθουσιώδη άλματα κατά πάνω σας. Εάν στο σκύλο σας αρέσουν τα άλματα-ειδικά εάν είναι και μεγάλος – ίσως είναι η ώρα να πάρει μια σειρά από μαθήματα και αν επικεντρωθείτε στην προσπάθεια να τον κάνετε να σταματήσει.

Δαγκώματα και γρατσουνιές:
Στην πραγματικότητα, η εκπαίδευση είναι μια καλή ιδέα, εάν ο σκύλος σας έχει οποιεσδήποτε άλλες κακές συμπεριφορές, ακόμα κι αν τώρα σας φαίνονται ασήμαντες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μωρά είναι ίσως ακόμα πιο απρόβλεπτα κι από τα ζώα. Μπορούν να τραβάνε το τρίχωμα ή την ουρά του ζώου με αποτέλεσμα να τρομάξει αρκετά εύκολα. Ένας εκπαιδευτής θα μπορούσε να αποτρέψει οποιαδήποτε ξύσιμο ή ξαφνικό δάγκωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Πάμε!"