babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος, αισθήσεις μωρών, μέσα στη μήτρα - Η ανάπτυξη του μωρού μέσα στην κοιλιά

Η ανάπτυξη του μωρού μέσα στην κοιλιά

Το μωρό σας και οι 5 αισθήσεις

Η δίαιτα της εγκυμοσύνης
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Οι ειδικοί λένε πως τα μωράκια από τη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, χρησιμοποιούν και τις 5 αισθήσεις τους για να συλλέξουν πληροφορίες  οι οποίες θα τα φέρουν πολύ πιο κοντά με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν αλλά και για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους! Πώς όμως αναπτύσσονται η ακοή, η όσφρηση, η όραση, η αφή και η γεύση του μωρού σας όσο είναι ακόμα μέσα στην κοιλιά σας;

Ακοή
Από την 20η εβδομάδα το μωρό σας μπορεί μέσα από την κοιλιά να αναγνωρίσει μια αλλοιωμένη έκδοση της φωνής σας. Μπορείτε να του μιλάτε για να εξοικιώνεται ακόμα περισσότερο αλλά και ο μπαμπάς μπορεί να μιλάει στην κοιλιά σας, όσο αστείο κι αν μπορεί σας φαίνεται αυτό! Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου είναι πολύ πιθανό να νιώσετε το μωράκι σας να κουνιέται και να αντιδρά σε εξωτερικούς θορύβους!


Όσφρηση
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να αντιληφθεί μέσα από τον αμνιακό σάκο τις μυρωδιές των φαγητών που τρώτε. Για αυτό το λόγο είναι καλό να αποφεύγετε φαγητά που μπορεί αν ενοχλήσουν το μωράκι σας. όπως είναι τα βαριά φαγητά και τα πικάντικα.


Όραση
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, το μωρό σας μπορεί να διακρίνει μέσα από την κοιλιά σας το έντονο φως. Εξαρτάται βέβαια από διάφορους παράγοντες, όπως είναι το πόσο χοντρά ρούχα φοράτε ή το ποσοστό λίπους και μύων που έχει το σώμα σας! Υπάρχει όμως η περίπτωση να μπαίνει μέσα στη μήτρα σας έντονο φως, τόσο ώστε το μωράκι σας να μπορεί να παρατηρήσει τις κινήσεις των χεριών του!


Αφή
Η αφή είναι από τις πρώτες αισθήσεις που αναπτύσσει το μωράκι σας. Το έμβρυο ξεκινά να αποκτά την αίσθηση της αφής γύρω στην 7η εβδομάδα, ενώ στις 14 πια εβδομάδες το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιό του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην αφή.


Γεύση
Το μωράκι σας στην 7η εβδομάδα αρχίζει και αναπτύσσει τους γευστικούς υποδοχείς του. Δεν θα περάσει μάλιστα και πολύς καιρός μέχρι που το αγέννητο μωράκι σας θα είναι σε θέση να δοκιμάσει όλα όσα μπορείτε να του προσφέρετε μέσω του ομφάλιου λώρου.