babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, παιδί, οικογένεια, γιαγιά, παππούς, babysitting, νέοι γονείς - Η γιαγιά μας η καλή!

Η γιαγιά μας η καλή!

Γιατί μια γιαγιά είναι πάντα απαραίτητη

Το δεύτερο μωρό στην οικογένεια Η ώρα του απογαλακτισμού
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Είναι αυτή που θα σας κρατήσει τα παιδιά όταν θα έχετε δουλειά ή θα πρέπει να φύγετε μακριά. Είστε ευγνώμονες απέναντί της και πολλές φορές δεν ξέρετε τι θα κάνατε χωρίς αυτή. Είναι το χέρι βοηθείας σας, το στήριγμά σας και η κλήση έκτακτης ανάγκης σας! Βέβαια δεν παύει να σας ενοχλεί όταν κακομαθαίνει τα εγγόνια της και γίνεται χαλί να την πατήσουν κάνοντας τους όλα τα χατίρια και φυσικά σας εκνευρίζει όταν έχει πάντα λόγο για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας απλά και μόνο επειδή "εκείνη ξέρει καλύτερα"! Εν ολίγοις είναι η καλύτερη εφεύρεση για εντελώς ανέξοδο babysitting ή μήπως όχι πια; Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γιαγιάδων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ήρθε η ώρα να τους εντοπίσουμε!

Η κλασική γιαγιά
Είναι σαν τις γιαγιάδες που διαβάζουμε στα παραμύθια! Μικροκαμωμένη, παχουλή και είναι το καταφύγιο των εγγονιών όταν θέλουν να ξεφύγουν από τους γονείς τους! Είναι γλυκιά, συγκαταβατική και κάνει όλα μα όλα τα χατίρια στα εγγονάκια της! Θα τους αγοράσει παιχνίδια, θα έχει πάντα σοκολάτες και ζαχαρωτά για εκείνα και ένα σωρό ιστορίες και παραμύθια για να τους διηγηθεί! Είναι αυτή που θα κάνει το babysitting με όλη της την καρδιά και εσείς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όπου κι να βρίσκεστε πως τα παιδάκια σας είναι στα καλύτερα χέρια! Είναι αυτή που αποτελεί την πηγή ασφάλειας και σιγουριάς, τόσο για τα εγγονάκια της όσο και για τους ίδιους τους γονείς!

Η νέα γιαγιά
Δεν είναι η γιαγιά με το τσεμπέρι που θα κάθεται δίπλα στο τζάκι και θα πλέκει για τα εγγόνια της. Είναι η γιαγιά που είναι πολύ νέα ακόμη για να είναι γιαγιά! Είναι αυτή που στα νιάτα της μπορεί και να υπήρξε παιδί των λουλουδιών η οποία έχει άνεση με τη σύγχρονη τεχνολογία και δεν ξέρει να διηγηθεί τα κλασικά παραμύθια! Είναι η μοντέρνα γιαγιά. Μπορεί όντως να μην πει παραμύθια στα εγγόνια της αλλά θα τα πάρει να πάνε στο θέατρο ή να δουν μια ταινία στο cinema! Μην ξεχνάτε ότι τα σημερινά παιδάκια δεν παίζουν με το τόπι τους, κρυφτό λη κυνηγητό όπως παλιότερα. όπως λοιπόν αλλάζουν οι εποχές και προσαρμοζόμαστε σε αυτές έτσι προσαρμόζεται και η γιαγιά! Εάν θέλετε να σας βοηθήσει με το babysitting καλό θα ήταν να την ενημερώσετε εγκαίρως σε περίπτωση που έχει άλλα σχέδια για το Σαββατοκύριακο!

Η γιαγιά σε ετοιμότητα
Είναι η γιαγιά που μένει κοντά..πολύ κοντά, ίσως και στο ίδιο κτήριο. Είναι εκείνη που ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμη να βοηθήσει! όποτε χρειαστεί αρκεί ένα τηλέφωνο ή απλά το χτύπημα της πόρτας και η γιαγιά είναι πανέτοιμη να κάνει το babysitting για εσάς! Είναι χαρά της να βοηθάει και περιμένει αυτό το χτύπημα στο τηλέφωνο ή στην πόρτα με ανυπομονησία. Η παγίδα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μπορεί και αν μην περιμένει. Εάν μένει τόσο κοντά σας (φαινόμενο συχνότατο για τις ελληνικές οικογένειες) είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως θα δέχεστε επισκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είτε το επιθυμείτε είτε όχι. Είναι λεπτός ο χειρισμός σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά αυτή η γιαγιά ποτέ δεν θα πει όχι στη φύλαξη των εγγονιών της!

Η γιαγιά σε απόσταση
Δεν είναι μόνο η γιαγιά που μένει μακριά (στο χωριό για παράδειγμα) και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κρατήσει τα εγγόνια της, αλλά και η γιαγιά η οποία δεν είναι πρόθυμη να κάνει babysitting! Το moto της είναι πως αυτή μεγάλωσε τα δικά της παιδιά και τελείωσε! Δεν χρειάζεται να την παρεξηγήσετε και σε καμία περίπτωση αν μην αφήσετε τα παιδιά σας να το εκλάβουν αυτό σαν απόρριψη! Είναι βέβαιο πως αν της ζητήσετε μια εξυπηρέτηση θα σας βοηθήσει αλλά σίγουρα δεν θα το κάνει επί μονίμου βάσεως! Καλό θα ήταν να έχετε και μια δεύτερη εναλλακτική σε αυτή την περίπτωση!