babytales.gr on Facebook
γάμος : βάπτιση, έθιμα βάπτισης, μετά τη βάπτιση, νονός, νονά, νεοφώτιστος, μυστήριο της βάπτισης - Πότε ζητάμε το παιδί

Πότε ζητάμε το παιδί

για τη βάπτιση

Οι υποχρεώσεις του ανάδοχου
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Φωτογραφία Βάπτισης | Elite Events Athens

Είναι βέβαιο πως όποιας έχει θελήσει να βαπτίσει το μωρό του καλύτερού του φίλου έχει βρεθεί στο εξής δίλλημα.. "Πρέπει να ζητήσω εγώ το παιδί ή πρέπει να περιμένω να μου το προτείνουν; Κι αν πρέπει να ζητήσω εγώ το παιδί πότε πρέπει να το κάνω;".

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή που θεωρείται η πιο κατάλληλη για να ζητήσετε να γίνεται ανάδοχος. Η παράδοση και το έθιμο λένε πως σε περίπτωση κουμπαριάς υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Αυτή του γάμου, όπου το ζευγάρι επιλέγει και προτείνει στο πρόσωπο που θέλει να τους στεφανώσει, και σε αυτή της βάπτισης όπου ο καθένας μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και στο τέλος οι γονείς αποφασίζουν σε ποιόν θα δώσουν το παιδί.

Φυσικά κάτι τέτοιο, στις μέρες μας δεν είναι απαραίτητο να γίνει έτσι ακριβώς. Εάν νιώσετε πως πραγματικά θέλετε να βαπτίσετε το παιδί των φίλων σας τότε να μη διστάσετε ούτε λεπτό. Ζητήστε το αμέσως από τους φίλους σας και πιθανότατα να γίνεται νονός ή νονά! Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να ζητήσετε να γίνεται ανάδοχος. Η πρόταση μπορεί να γίνει ακόμα κι όταν το μωρό βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς του!

Σημασία έχει να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που οι γονείς δεχθούν να γίνετε ο ανάδοχος του παιδιού τους καθώς σε αυτή την περίπτωση γίνεστε κι εσείς πνευματικός γονιός του παιδιού και θα πρέπει να βρίσκεστε στο πλευρό του για το υπόλοιπο της ζωής του!