babytales.gr on Facebook
γάμος : ζώδια, άστρα και μωρά, άστρα και νεογέννητα - Δημιουργική Απασχόληση

Δημιουργική Απασχόληση

ο καλύτερος Δάσκαλος για όλη την μετέπειτα ζωή του μωρού σας

Παιδί και καλοί τρόποι Ο πιο καλός ο μαθητής
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Η δημιουργική απασχόληση κατά τα πρώτα χρόνια του παιδιού είναι ο καλύτερος Δάσκαλος για όλη την μετέπειτα ζωή του. Ειδικά στην εποχή μας όπου η τηλεόραση και τα video games έχουν την απόλυτη πρωτοκαθεδρία, οι γονείς θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βάση στην ποιοτική ψυχαγωγία του παιδιού τους, ούτως ώστε να το βοηθήσουν να διαπλάσει την προσωπικότητά του με έναν υγιή τρόπο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η επιλογή δραστηριοτήτων που ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού μπορεί να βοηθηθεί κι από το ζώδιό του, το οποίο δείχνει τις φυσικές του κλίσεις.

krios Κριός
Τα χτυπημένα γόνατα και τα λασπωμένα από το παιχνίδι ρούχα είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να αντλήσει το παιδί σας ευχαρίστηση. Παιχνίδια που εμπεριέχουν κίνηση και σωματική επαφή πρέπει οπωσδήποτε να είναι στο πρόγραμμα του μικρού Κριού, περιλαμβάνοντας εικονικές μάχες, τρέξιμο, αθλήματα, κτλ. Οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτεί διοχέτευση ενέργειας είναι το πιο κατάλληλο μέσο εκτόνωσής του και μην αργήσετε πολύ να του αγοράσετε το πρώτο του ποδήλατο.



tauros Ταύρος
Δραστηριότητες τύπου master chef  είναι η καλύτερή του! Επιτρέψτε του να ασχοληθεί με την κουζίνα με απλά πραγματάκια στην αρχή (πχ να κοσκινίσει το αλεύρι, να φτιάξει πλεξούδες από ζύμη) και αυξάνετε τις δημιουργικές του πρωτοβουλίες. Θα εκπλαγείτε με το πόσο όμορφα πιάτα θα καταλήξει να κάνει! Επίσης, καλλιεργήστε το ταλέντο του στη μουσική – οι Ταύροι φημίζονται για την όμορφη φωνή τους αλλά και για την έφεσή τους σε όλα τα μουσικά όργανα!





didumoiΔίδυμοι
Dvd με εκμάθηση ξένων γλωσσών, διαδραστικά αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια είναι ιδιαίτερα αγαπητά από το πανέξυπνο Διδυμάκι. Οτιδήποτε του προσφέρει τροφή για σκέψη πρέπει να υιοθετείται άμεσα. Το Trivial Pursuit θα είναι για χρόνια το αγαπημένο του παιχνίδι, όπως και το Scrabble. Επίσης αποδοτικό είναι και σε πολλές μορφές χειρωνακτικής εργασίας, από το να φτιάχνει κοσμήματα μέχρι μαστορέματα. Όλες του οι δραστηριότητες θα πρέπει να έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα.



karkinosΚαρκίνος
Οι Καρκίνοι αγαπούν τα «σπιτάκια», τη μαγειρική (όπως και οι Ταύροι), το κουκλοθέατρο, και τα παιχνίδια-αντικείμενα. Η ενασχόλησή τους με την Monopoly οξύνει την έμφυτη ικανότητα που έχουν στη διαχείριση του χρήματος. Επιπλέον, νιώθουν πολύ καλά με τον εαυτό τους όταν είναι σε θέση να φροντίζουν κάτι σε μόνιμη βάση, είτε είναι φυτό, είτε ζώο, είτε άνθρωπος. Επίσης προσέχουν πολύ αποτελεσματικά τα μικρότερά τους αδέλφια. Είναι τα παιδιά που συνήθως ξεκινούν να γράφουν ημερολόγιο από τη στιγμή που θα μάθουν τα πρώτα τους γράμματα.




leonΛέων
Ό,τι παιχνίδι και να βρεθεί στο δρόμο του θα το παίξει με μεγάλο ενθουσιασμό! Από όλα τα ζώδια οι Λέοντες είναι εκείνο που αφοσιώνεται ψυχή τε και σώματι σε καθετί δημιουργικό, με προτίμηση θεατρικά δρώμενα και επικές μάχες. Ta video games  αυτού του τύπου θα είναι σίγουρα τα αγαπημένα του. Επίσης θα δείξει από νωρίς μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο, κι όλα τα καλλιτεχνικά γεγονότα.




parthenosΠαρθένος
Η χρήση λογικο-μαθηματικών δεξιοτήτων ενθουσιάζει τους Pαρθένους, ειδικά όταν αναμειγνύονται σε μία δραστηριότητα που απαιτεί μεθοδικότητα και ταξινόμηση (tουβλάκια Lego, παζλ πολλών κομματιών, κατασκευές παντός τύπου). Δεν είναι τα παιδιά που θα λατρέψουν τα κλασσικά παιχνίδια στο χώμα, ενώ παράλληλα αγαπούν την τάξη και την πρακτικότητα. Έτσι μπορείτε να τα ωθήσετε να αναπτύξουν το πνεύμα της οικονομίας, κάνοντας ακόμα και τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ μια μορφή παιχνιδιού!




zygosΖυγός
Μπορείτε να αξιοποιήσετε την έμφυτη τάση του προς το ωραίο μαθαίνοντάς του από τα πρώτα του βήματα πώς να τακτοποιεί το δωμάτιό του και να ομορφαίνει το χώρο γενικότερα. Είναι το παιδί που θα λατρεύει να ξεφυλλίζει περιοδικά αλλά και να επισκέπτεται εκθέσεις ζωγραφικής. Η αγάπη του για τη μόδα και το styling μπορεί να το σπρώξει στο να μάθει να περιποιείται τον εαυτό του και τους άλλους από τα πρώτα του φωνήεντα!




skorpiosΣκορπιός
Οι ιστορίες μυστηρίου δε θα λείπουν ποτέ από το κομοδίνο του ενώ δε θα χάνει ευκαιρία να λύσει γρίφους και να βρει την απάντηση σε αινίγματα. Είναι ένα παιδί με έφεση στο διάβασμα (ειδικά λογοτεχνία), αρκεί να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει μόνο του τα αναγνώσματά του. Μπορεί να αναπτύξει ταλέντο στη συγγραφή και το σχέδιο, ενώ η δημιουργική του ενασχόληση με διάφορους τομείς θα είναι κατά προτίμηση ατομική και όχι συλλογική.




toskotisΤοξότης
Στον μικρό Τοξότη αρέσουν πολύ οι εκδρομές και τα ταξίδια, κι οτιδήποτε του δημιουργεί έντονο το αίσθημα της περιπέτειας! Τα αθλήματα θα είναι στην κορυφή των προτιμήσεών του και δε θα διστάζει να δοκιμάζει συνεχώς καινούρια πράγματα για να εμπλουτίζει τις εμπειρίες του. Οι ομαδικές δραστηριότητες θα είναι το καλύτερό του και θα λατρεύει παιχνίδια που έχουν μέσα τους το τζόγο (χαρτιά, στοιχήματα κτλ).




aigokerosΑιγόκερος
Οι Αιγόκεροι νιώθουν δημιουργικότητα όταν τα ερεθίσματά τους είναι συγκεκριμένα κι έχουν κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. Τους αρέσει η Ιστορία κι η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, το διάβασμα, ο μοντελισμός, κι οτιδήποτε νιώθουν ότι δεν είναι χάσιμο χρόνου. Το παιδί-Αιγόκερως δίνει συχνά την εντύπωση ότι δε διαθέτει αρκετό ελεύθερο χρόνο, γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικοί με τις φιλίες του.




ydroxoosΥδροχόος
Ένας χώρος δικός του όπου θα μπορεί να εκτελεί πειράματα πάσης φύσεως είναι η ιδανική απασχόληση για το Υδροχοοάκι, όπως επίσης και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες θα μάθει να χρησιμοποιεί στο άψε-σβήσε! Είναι παιδί που ποτέ δε θα του λείπουν οι δραστηριότητες και οι φίλοι, γι’ αυτό κι ο προσκοπισμός δεν θα το αφήνει ασυγκίνητο. Επίσης θα λατρέψει τις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.




ixthysΙχθείς
Ζωγραφική και μουσική στα top δημιουργικά ερεθίσματα για τους Iχθείς, όπως κι οτιδήποτε προσφέρει έδαφος στην αχαλίνωτη φαντασία τους. Ανάγνωση ποιημάτων, προτροπή να εκφραστούν και τα ίδια στο χαρτί, σχέδια και σύνθεση μικρών κοσμημάτων. Η κολύμβηση κι η επαφή τους με το νερό είναι επίσης στα προτεινόμενα.