babytales.gr on Facebook

Δικαίωμα στη φαντασία

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών

Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας και διαβάστε του! ΔΙΝΩ+ΠΑΙΡΝΩ αγάπη, ελπίδα, φως, χαμόγελο
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Η 20η Νοεμβρίου έχει οριστεί από το 1989 ως η Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών! Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής είναι μερικά από τα Δικαιώματα που κατοχυρώθηκαν για τα παιδιά! Κάποιοι όμως το πήγαν λίγο παρακάτω. Δυο γονείς αποφάσισαν κάθε χρόνο την ίδια μέρα να υποστηρίζουν το δικαίωμα των παιδιών τους στη φαντασία. Να λοιπόν τι έκαναν..

Κάθε χρόνο το μήνα του Νοεμβρίου αποφασίζουν να πείσουν τα παιδιά τους πως την ώρα που κοιμούνται, τα μικρά πλαστικά δεινοσαυράκια τους ζωντανεύουν. Την πρώτη μέρα τα παιδιά ξύπνησαν και βρήκαν τα δεινοσαυράκια να έχουν μπει μέσα σε ένα κουτί δημητριακών και είχαν δημιουργήσει ένα χαμό στο τραπέζι της κουζίνας.

fanatsia_1

Το επόμενο πρωινό οι μικροί δεινόσαυροι είχαν σκαρφαλώσει στον πάγκο της κουζίνας και καταβρόχθισαν ένα μπωλ με φρούτα.

fanatsia_2

Την ημέρα μετά από αυτό, οι δεινόσαυροι είχαν καταφέρει να λεηλατήσουν το ψυγείο και είχαν χαλάσει μια δωδεκάδα αυγών. Οι γονείς εκείνη την ημέρα άκουσαν τα παιδιά τους να ψιθυρίζουν "Ωχ, όχι! Αυτό δεν θα αρέσει καθόλου αυτό στη μαμά και στο μπαμπά!".

fanatsia_3

Τα πράγματα κάθε μέρα ήταν και διαφορετικά! Οι δεινόσαυροι άρχισαν να κάνουν σκανταλιές σε όλο το σπίτι.

fanatsia_4

Στο τέλος όμως μερικών ημέρων αποφάσιζαν να καθαρίσουν τις σκανταλιές τους.

fanatsia_5

Κάποιες άλλες μέρες πάλι απλά έπαιζαν σαν μικρά παιδιά!

fanatsia_6

Όταν οι γονείς ρωτήθηκαν γιατί το κάνουν αυτό απάντησαν: "Επειδή στη γενιά των Ipods και του Netflix, δεν θέλουμε τα παιδιά μας να χάσουν την αίσθηση του θαύματος και της φαντασίας. Σε μία εποχή όπου όλες οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του κόσμου είναι εφικτό να βρεθούν μέσω του Internet, θέλουμε τα παιδιά μας να βιώνουν ένα μικρό μυστήριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος, ενέργεια και δημιουργικότητα..και μερικούς πλαστικούς δεινόσαυρους!".

*Source:http://themetapicture.com/these-parents-are-amazing/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Το παιδάκι σας"