babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, παιδί και γυμναστική, μωρό και γυμναστική, παιδικό γυμναστήριο - Τα 5 βασικά οφέλη ενός «γυμναστηρίου»

Τα 5 βασικά οφέλη ενός «γυμναστηρίου»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα στάδια μέχρι να περπατήσει το μωράκι σας Μωρό και φαγητό
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Τα μωρά χρειάζονται ερεθίσματα για να αναπτύξουν τις αισθήσεις και τις δεξιότητες  τους και το παιχνίδι τα βοηθάει να αναπτυχθούν σωματικά αλλά και πνευματικά. Τα γυμναστήρια είναι από τα βασικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που μπορείτε να αγοράσετε για το μωράκι σας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και σε μεγαλύτερη ηλικία. Τα κρατάνε απασχολημένα καθώς τα διασκεδάζουν και βοηθάνε στην ανάπτυξη των αισθήσεων τους. Τι θα πρέπει όμως να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα «γυμναστήριο»για το μωράκι σας?

Να είναι ασφαλές. Οι καλές εταιρίες παιχνιδιών έχουν περάσει από διεξοδικά τεστ τα παιχνίδια τους για να είναι απόλυτα ασφαλή και τα έχουν κατασκευάσει έχοντας στο μυαλό τους τα μωράκια σας. Θα πρέπει να έχουν μεγάλα παιχνίδια για να μην υπάρχει κίνδυνος να καταπιεί κάτι το μωρό σας και να είναι ραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξουν στα τραβήγματα και τα δαγκώματα χωρίς να σκίζονται.

Να μπορείτε να το μετακινήσετε. Αν ταξιδεύετε ή πηγαίνετε συχνά σε φίλους και συγγενείς, καλό είναι να έχετε μαζί σας παιχνίδια που θα κρατήσουν το παιδί σας απασχολημένο και ήρεμο. Τα περισσότερα γυμναστήρια διπλώνουν και μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας μέσα στη τσάντα σας. Έτσι θα είσαστε σίγουροι ότι το μωράκι σας είναι πάνω σε μία ασφαλή και καθαρή επιφάνεια, όπου και αν βρίσκεστε.

Να ταιριάζει στην ανάπτυξη του μωρού σας. Τα γυμναστήρια είναι σχεδιασμένα ώστε να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του μωρού σας. Τα κρεμαστά παιχνίδια βοηθάνε το μωράκι σας να τεντώνεται για να τα αγγίξει και να τα πιάσει και να εξερευνήσει τις δυνατότητες του σώματος του.

Να αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους. Τα γυμναστήρια έχουν έντονα χρώματα και πολλά παιχνίδια με διαφορετικά υφάσματα και υλικά για ναευαισθητοποιήσουν και να αναπτύξουν τις αισθήσεις του μωρού σας όπως επίσης και παιχνίδια ή κάποια σημεία που μπορεί να βγάζουν ήχους ή να παίζουν μουσική όταντα τραβήξεις ή τα πιέσεις. Ο σκοπός αυτών των χαρακτηριστικών είναι να παρέχουν στο μωρό σας πολλές και διαφορετικές εμπειρίες.


Να είναι κατάλληλα και για μεγαλύτερα παιδιά. Παρόλο που τα γυμναστήρια είναι ιδανικά για βρέφη και μωράκια, προσφέρουν πολύ καλή ενασχόληση και για τα μεγαλύτερα παιδιά σας. Επίσης βοηθάνε τα αδελφάκια να δημιουργήσουν πιο δυνατούς δεσμούς παίζοντας μαζί και να κρατήσουν απασχολημένα το ένα το άλλο περισσότερες ώρες.