babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, παιδί, παιδάκι, παιδικές ασθένεις, γρίπη, πυρετός, παιδί και ασθένειες - Παιδί και ασθένειες

Παιδί και ασθένειες

πως να τις αντιμετωπίσετε..

Το ότι δεν συμβαίνει εδώ, δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει Πως βλέπουν τα παιδιά το μέλλον;
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Πολλά υγρά!
Είναι πολύ δύσκολο να κάνετε τα παιδάκια σας να πίνουν πολλά υγρά όταν είναι άρρωστα. Προσπαθήστε λοιπόν να τα δελεάσετε, φτιάχνοντας ειδικά «κοκτέιλ» με νερό ή τσάι και φέτες από το αγαπημένο τους φρούτο, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο τους ποτήρι και διακοσμώντας τα με ομπρελίτσες και όμορφα καλαμάκια.


Μικρά σνακ
Συνήθως τα παιδάκια μας όταν αρρωσταίνουν δεν έχουν όρεξη να φάνε τίποτα και αυτό τα κάνει να νοιώθουν ακόμη πιο άσχημα. Μαζί με τα υγρά,προσπαθήστε να τα κάνετε να φάνε μικρά σνακ όπως λίγα δημητριακά, κράκερ, ξερά ή φρέσκα φρούτα ή μικρές πιτούλες που θα έχετε φτιάξει να μοιάζουν με πίτσα. Το σημαντικό είναι να μην τα τρομάξετε με ένα γεμάτο πιάτο φαί γιατί σίγουρα η αντίδραση τους θα είναι αρνητική.


Ζέστη
Μία θερμοφόρα μπορεί να κάνει θαύματα! Η ζέστη που βγάζει καταπραΰνει το μωράκι σας από τους πόνους στο σωματάκι του εξαιτίας της γρίπης.


Χαϊδέψτε τα
Όταν είναι άρρωστα τα παιδάκια σας το μόνο που θέλουν από εσάς είναι να βρείτε λίγο χρόνο να καθίσετε δίπλα τους, να τους τρίψετε την πλατούλα,να τους κρατήσετε το χεράκι μέχρι να κοιμηθούν ή να τα πάρετε αγκαλιά και να καθίσετε μαζί στον καναπέ. Εκμεταλλευτείτε το!


Κάντε τα μπάνιο
Ιδανικά ένα ζεστό μπάνιο είναι ότι καλύτερο για τα άρρωστα παιδάκια σας, ιδίως όταν είναι βουλωμένη η μυτούλα τους ή βήχουν. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και ένα ζεστό ντους αν είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να σταθούν όρθια.


Δραστηριότητες στο κρεβάτι

Αν τα παιδάκια σας είναι  πολύ άρρωστα τότε μπορείτε να τα αφήσετε να δούνε τηλεόραση στο κρεβάτι ή DVD στον καναπέ, αρκεί να είναι άνετα και καλά σκεπασμένα. Προσοχή όμως μην τα αφήσετε να δούνε πολλές ώρες τηλεόραση γιατί θα ζαλιστούνε και μπορεί να νοιώσουν χειρότερα. Δώστε τους διάφορα βιβλία να διαβάσουν, ή διαβάστε τους εσείς κάποιο παραμύθι.


Χαλαρό παιχνίδι
Όταν τα παιδάκια σας έχουν αρχίσει να νοιώθουν καλύτερα αφήστε τα να παίξουν αλλά σε ήρεμους και χαλαρούς τόνους γιατί ο οργανισμός τους δεν είναι ακόμη δυνατός. Αφήστε τα να ζωγραφίσουν, να παίξουν με πλαστελίνες ή να παίξουν μεταξύ τους θέατρο που θα εξασκήσει και τη φαντασία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Το παιδάκι σας"