babytales.gr on Facebook

Ώρα για το μαιευτήριο

Τι ρουχαλάκια να πάρω για το μωράκι μου?

Το βρεφικό δωμάτιο Πώς να γίνετε ο τέλειος σύντροφος στη γέννα
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
baby_fiorello_1256
*Φωτογράφιση Νεογέννητου | Fiorello Photography

Όταν έρθει εκείνη η υπέροχη ώρα να πάτε στο μαιευτήριο, το μόνο που θα πρέπει να πάρετε για το μωράκι σας είναι τα ρουχαλάκια και τα αξεσουάρ που θα χρειαστεί για τη μέρα που θα φύγετε από το μαιευτήριο. 

Ενδυμασία εξόδου: Για τη μεγάλη σας έξοδο από το μαιευτήριο θα θέλετε να έχετε μαζί σας ένα όμορφο ρουχαλάκι για το μωράκι σας. Το σημαντικό είναινα είναι άνετο και να μπορείτε να του το βγάλετε άνετα. Πάρτε μαζί σας και ένα εσωρουχάκι για να του φορέσετε κάτω από το βασικό του ρουχαλάκι.

Προστατέψτε το κεφαλάκι του και τα χεράκια του: Ένα σετ σκουφάκι με γαντάκια είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για όλα τα νεογέννητα,ανεξαρτήτως καιρού γιατί η θερμοκρασία του σώματος τους είναι ακόμη πολύ χαμηλή. Επίσης επειδή δεν γνωρίζουν ακόμη το σωματάκι τους, μπορεί με τα νυχάκια τους να γρατσουνίσουν το προσωπάκι τους.

Πάρτε μαζί σας μία δεύτερη λίγο μεγαλύτερη ενδυμασία: Επειδή δεν γνωρίζετε πόσο μεγάλο ή μικρούλι θα γεννηθεί το μωράκι σας, καλό είναι να έχετε μαζί σας δύο εσωρουχάκια το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.

Προτιμήστε ένα απλό ρούχο: Για να πάτε το μωράκι σας στο σπίτι θα πρέπει να το βάλετε στο κάθισμα αυτοκινήτου και να το δέσετε. Επειδή οι ζώνες κλείνουν ανάμεσα στα ποδαράκια και πάνε πάνω από τα χεράκια του μωρού σας,  μπορεί τα κουμπιά, το φερμουάρ ή τα διάφορα διακοσμητικά που θα έχει το ρουχαλάκι του να το ενοχλεί  και να το γρατσουνίσει. Επιλέξτε ένα ρουχαλάκι απλό χωρίς πολλές δαντέλες, κουκούλα ή διακοσμητικά.

Πάνα αγκαλιάς: Ακόμη το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας δεν έχει αναπτυχθεί και πρέπει να το κρατήσετε προστατευμένο από κάθε είδους μικρόβια. Μία πάνα αγκαλιάς θα σας φανεί απίστευτα χρήσιμη! 

Πάρτε μία κουβέρτα για να σκεπάσετε το μωράκι σας: Ακόμη και αν γεννήσετε καλοκαίρι, τα νεογέννητα είναι πολύ ευαίσθητα και η θερμοκρασία του σώματος τους είναι ακόμη πολύ χαμηλή. Πάρτε μαζί σας μία κουβέρτα (πικέ ή πιο χοντρή ανάλογα την εποχή) για να τα σκεπάσετε.