babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, παιδί, παιδάκι,περπάτημα, μπουσουλάω, μπουσούλημα, παιδί και περπάτημα - Τα στάδια μέχρι να περπατήσει το μωράκι σας

Τα στάδια μέχρι να περπατήσει το μωράκι σας

9 στάδια για να μην αγχωθείτε

Κρυμμένοι κίνδυνοι μέσα στο σπίτι σας Τα 5 βασικά οφέλη ενός «γυμναστηρίου»
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  

Μέσα σε λίγες εβδομάδες που θα γεννηθεί το μωράκι σας, θα παρατηρήσετε τις πρώτες αντανακλαστικές κινήσεις όπως να προσπαθεί να πατήσει πάνω στο σώμα σας.

Όταν το μωράκι σας γίνει 5 μηνών ξεκινήστε να το ανασηκώνετε πάνω στα πόδια σας όταν κάθεστε, ώστε να αρχίσει να αναπτύσσει το αίσθημα της ισορροπίας. Σε αυτή την ηλικία έχει ξεκινήσει να μπουσουλάει, κάτι που θα λατρέψει να κάνει τους επόμενους μήνες.

Όταν το μωράκι σας γίνει 8 μηνών, ξεκινάει την προσπάθεια να ανασηκώνεται κρατώντας την άκρη από τα έπιπλα. Τοποθετήστε κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι πάνω σε ένα χαμηλό καναπέ και δείτε το μωράκι σας να μπουσουλάει μέχρι εκεί και σιγά σιγάνα αρχίσει να στηρίζεται στην άκρη του καναπέ ώστε να μπορεί να το πιάσει.

Κατά την περίοδο των 9 με 10 μηνών, το μωράκι σας θα μπορεί να σταθεί κανονικά. Τη στιγμή που θα σταθεί μόνο του στα ποδαράκια του μπορεί να ξεκινήσει να κλαίει ή να φωνάζει γιατί θα καταλάβει ότι δεν γνωρίζει πώς να καθίσει. Αυτήν την περίοδο πρέπει αν είσαστε σε επιφυλακή γιατί μπορεί προσπαθώντας να καθίσει να χτυπήσει. Θα πρέπει να μάθετε λοιπόν στο μωράκι σας πώς να λυγίζει τα γόνατα του και να κάθεται προς τα πίσω σιγά σιγά.

Στην περίοδο των 11 μηνών, το μωράκι σας μπορεί πλέον να περπατήσει με τη βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου.

Στην ηλικία των 13 μηνών, το 1/3 των παιδιών μπορούν να περπατάνε μόνα τους χωρίς τη βοήθεια κανενός. Όταν αφήνετε το παιδάκι σας να περπατήσει μόνο του προσέξτε ώστε το έδαφος να είναι ίσιο και ασφαλές.

Αν το μωράκι σας δεν έχει περπατήσει μέχρι αυτήν την ηλικία μην ανησυχείτε γιατί πολλά παιδάκια δεν περπατάνε πριν την ηλικία των 17 μηνών. Τα μωράκια που τις περισσότερες φορές είναι αγκαλιά και δεν τα αφήνετε συχνά στο πάτωμα, θα περπατήσουν πιο αργά γιατί τους είναι πιο δύσκολο να ισορροπήσουν.

Μετά από τους 18 μήνες, το παιδάκι σας θα ξεκινήσει να ανεβαίνει σκαλιά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αφήσετε να βρίσκεται μόνο του σε χώρους που θα μπορεί να χτυπήσει ή να πέσει.


Όταν φτάσει στην ηλικία των 3 ετών, το παιδάκι σας περπατάει πλέον κανονικά και μπορεί να τρέξει και να πηδήξει