babytales.gr on Facebook

Το βρεφικό δωμάτιο

τι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ενώ το ετοιμάζετε

Ώρα για το μαιευτήριο
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
paidiko_dwmatio_afp_1260
*Φωτογράφιση Μητρότητας | Anastasios Filopoulos

Το μωράκι σας θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του στο δωμάτιο του για αυτό θα πρέπει νατο κάνετε όσο πιο ασφαλές μπορείτε. Και επειδή θα περνάτε και εσείς πολύ χρόνο στο δωμάτιο του, θα πρέπει να το κάνετε άνετο,όμορφο και πολύ καλά οργανωμένο.
 
Κούνια
Επειδή το μωράκι σας θα κοιμάται στην κούνια του μέχρι να γίνει τουλάχιστον 2, επιλέξτε μία καλή και σταθερή κούνια, με κάγκελο που ανεβαίνει και κατεβαίνει εύκολα χωρίς να κουράζει τη μέση σας. Πολλές κούνιες έχουν ένα συρτάρι που θα σας ροσφέρει έξτρα αποθηκευτικό χώρο, κάτι πολύ χρήσιμο για τα σεντόνια, την κουβέρτα και τους σελτέδες του μωρού σας

Προεφηβικό κρεβάτι
Η ιδανική λύση αν θέλετε να αγοράσετε ένα κρεβάτι που θα κρατήσετε μέχρι το παιδάκι σαςγίνει 6-7 ετών. Δε θα χρειαστεί να οργανώσετε το δωμάτιο του από την αρχή ώστενα χωρέσει το κρεβάτι και το παιδάκι σας θα το έχει συνηθίσει και θα νοιώθει άνετα.
 
Στρώμα
Για να μπορούν να κοιμηθούν καλά, τα μωράκια χρειάζονται καλή στήριξη στην πλατούλα τους. Η σωστή επιλογή ενός καλού στρώματος είναι πολύ σημαντική γιατί το μωράκι σας θα κοιμάται στο ίδιο στρώμα τουλάχιστον για τα 3 πρώτα και πιο σημαντικά χρόνια της ζωής τους. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα ταιριάζει απόλυτα στο κρεβάτι του μωρού σας και δεν αφήνει περισσότερο από 1 εκατοστό κενό γύρω γύρω.
 
Αλλαξιέρα
Θα χρειαστεί να αλλάξετε περισσότερες από 2,500 πάνες μέχρι τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας. Άρα μπορείτε να κατανοήσετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε τον κατάλληλο χώρο για να μπορείτε να αλλάζετε το μωρό σας άνετα και γρήγορα. Το προτιμότερο είναι να έχετε μία αλλαξιέρα όπου θα μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα καλλυντικά και απαραίτητα που χρειάζεστε για να αλλάξετε το μωρό σας. Είναι πολύ σημαντικό η αλλαξιέρα που θα αγοράσετε να είναι απόλυτα σταθερή.
Μία εναλλακτική είναι η PVC αλλαξιέρα με σκληρό ή μαλακό πάτο που μπορείτε να αλλάζετετο μωρό σας στο κρεβάτι ή σε κάποιο τραπέζι. Το σημαντικό είναι να θυμάστε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε το μωρό σας μόνο του πάνω στην αλλαξιέρα και να το κρατάτε πάντα με το ένα σας χέρι.
 
Πολυθρόνα
Κατά προτίμηση κουνιστή! Αυτό το έπιπλο είναι το ίδιο σημαντικό για το μωρό σας όσο και για εσάς για όλα τα βράδια που θα θέλετε να το κοιμίσετε, να το ταΐσετε στη μέση της νύχτας, ή απλά να το ηρεμήσετε από τους κολικούς ή τα δοντάκια του που βγαίνουν. Προτιμήστε μία κουνιστή καρέκλα που δεν έχει τα κλασσικά μονοκόμματα πόδια που μπορεί να «πατήσουν» τα χεράκια ή τα ποδαράκια του μωρού σας όταν μπουσουλάει.
 
Κάδος για τις πάνες
Φυσικάμπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον κλασσικό κάδο σκουπιδιών του σπιτιού σας, αρκεί να πετάτε άμεσα τα απορρίμματα. Για καλύτερη ασφάλεια, υπάρχουν στην αγορά ειδικοί κάδοι απορριμμάτων για τις πάνες που κλείνουν αεροστεγώς και κρατάνε τις μυρωδιές μακριά τουλάχιστον για μία εβδομάδα.