babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, παιδί, παιδάκι, σπίτι και κίνδυνοι, ασφάλεια μωρού, μικρόβια, τοξικά, προστασία μωρού, σπιτι και προστασία - Κρυμμένοι κίνδυνοι μέσα στο σπίτι σας

Κρυμμένοι κίνδυνοι μέσα στο σπίτι σας

8 κίνδυνοι που μπορεί να μη γνωρίζατε

Η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου Τα στάδια μέχρι να περπατήσει το μωράκι σας
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Καλύψατε τις πρίζες, τις γωνίες στα έπιπλα και τα ντουλάπια,αλλά οι πιο σοβαροί κίνδυνοι είναι αυτοί που δεν μπορούμε να δούμε!

Η βαφή στους τοίχους
Επιλέγετε μόνο μη-τοξικά χρώματα χωρίς καρκινογόνες ουσίες και αερίζετε συχνά το σπίτι σας.


Τα καλλυντικά σας
Πολύ συχνά τα γυναικεία καλλυντικά περιλαμβάνουν φθαλικές ουσίες,ακόμη και αυτά που γράφουν ότι είναι φυσικά ή οργανικά. Διαβάστε προσεκτικά τα υλικά που περιέχουν και αποφύγετε όσο μπορείτε αυτά που περιέχουν Parabens, Phthalataes, Sodium Lauryl/Laureth Sulfate, Dioxane, Polythlene Glycol PEG/PPG, PropyleneGlycol, Triclosan, ή Oxybenzone.


Τα προϊόντα καθαρισμού
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, προτιμήστε οικολογικά προϊόντα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνεχόμενη έκθεση των εγκύων  σε απορρυπαντικά όπως η χλωρίνη αύξησε τις πιθανότητεςκατά 41% τα παιδιά τους να εμφανίσουν άσθμα.


Ο αέρας
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο αέρας που αναπνέουμε στο εσωτερικό του σπιτιού μας είναι 3 φορές πιο μολυσμένος από τον αέρα σε εξωτερικούς χώρους, εξαιτίας της σκόνης πάνω στα έπιπλα, στις κουρτίνες και στα χαλιά, των απορρυπαντικών και των τοξινών που μπορεί να υπάρχουν στα χρώματα των τοίχων. Αερίζετε συχνά το σπίτι σας και αφήνετε κάποιο παράθυρο έστω και ελάχιστα ανοιχτό ακόμη και τον χειμώνα.


Τα πλαστικά
Αποφύγετε εντελώς κάθε προϊόν που έρχεται σε επαφή με το μωράκι ή το παιδάκι σας και περιέχει BPA, Phtalates ή είναι από PVC.


Το νερό
Δυστυχώς οι τοξίνες βρίσκουν πάντα τρόπο να περνάνε στο νερό που πίνουμε. Επενδύστε σε ένα καλό φίλτρο νερού και αφήνετε τη βρύση να τρέχει λίγο πριν χρησιμοποιήσετε το νερό.


Το χαλί σας
Τα χαλιά είναι γεμάτα χημικά και συνθετικά υλικά και πηγή μικροβίων. Καθαρίζετε συχνά με μία πολύ καλή ηλεκτρική σκούπα.

 
Το ψυγείο
Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αποθηκεύετε τάπερ με φαγητό για πολλές μέρες. Τα φαγητά και ο τρόπος που τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μπορεί να δημιουργήσουν μικρόβια. Ασφαλίστε το ψυγείο σας με κάποια ειδική ασφάλεια, διατηρείτε το πάντα καθαρό, κρατάτε το καλά οργανωμένο (π.χ. μην τοποθετείτε το ωμό κρέας δίπλα στα φρούτα) και μην αφήνετε ποτέ φαγητό, φρούτα ή λαχανικά να χαλάσουν.